Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Evankelioiva draama puhutellut yli 15 vuotta

 

Taivaan portit ja helvetin liekit -draama aktivoi seurakuntalaiset toimimaan. Kuva: Raasikien albumi

Seurakuntalaisten voimin esitettävä Taivaan portit ja helvetin liekit -draama on vieraillut valtaosassa Suomen kuntia. Virolainen pariskunta Neemo ja Lilian Raasik jatkaa vuonna 1998 aloittamaansa työtä yhtenä tiiminä Reality Outreach Ministries -järjestön joukoissa.

Taivaan portit ja helvetin liekit -draamaesitys nähtiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 1998. Virolainen pastoripariskunta Neemo ja Lilian Raasik heijastivat aluksi nauhoitetun esityksen nähtäväksi VHS-videokasetilta.

Pian he alkoivat koota vierailukohteittensa paikkakuntien seurakunnista esiintyjäryhmät ja tuoda Virosta kaiken tarvittavan rekvisiitan äänentoistolaitteita myöten. He myös ohjaavat harjoitukset ja johtavat varsinaiset draamaesitykset.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Neemon ja Lilianin kodin työhuoneen seinällä on suuri Suomen kartta, johon on kiinnitetty valtava määrä nuppineuloja osoittamaan paikkakuntia, joissa he ovat vuosien kuluessa draaman kanssa käyneet.

Draamaesityksiä maailmalla jo 30 vuoden ajan

Reality Outreach Ministries on kanadalainen järjestö, joka on Taivaan portit ja helvetin liekit -draaman tuottajana vastannut toiminnasta jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Sen lähettäminä kiertää tällä hetkellä 60 tiimiä ympäri maailmaa esittämässä draamaa sekä myös muutamia muita esityksiä.

– Ensimmäiset kolmen illan esitykset järjestimme kahdessa Saarenmaan kaupungissa, Kuressaaressa ja Orissaaressa, sekä mantereen puolella Haapsalussa. Kaikki esiintymispaikat olivat ääriään myöten täynnä väkeä. Saimme rukoilla noin 50 henkilön puolesta tilaisuuksien aikana, muistelee Neemo innostuneena draamatyönsä aloitusta.

– Ensimmäisiä vierailukohteita Suomessa olivat Pori, Salo, Nastola, Turku ja Oulu. Seinäjoella ovet jouduttiin sulkemaan 10 minuuttia ennen ohjelman alkua, koska rukoushuoneeseen ei mahtunut enempää väkeä. Täyteen kansoitetussa Helsingin Saalemissa rukoilimme muun muassa narkomaaniäidin puolesta. Uskovainen poika oli saanut hänet mukaansa tilaisuuteen.

Neemon ja Lilianin esitysmatkat ovat laajentuneet useisiin eri maihin, Viron, Latvian ja Suomen jälkeen Venäjälle sekä muun muassa Ukrainaan, Israeliin ja Espanjaan.

– Olemme saaneet kuulla, että Nicaraguassa yhden draamasarjan aikana noin 5 000 henkilöä halusi luovuttaa elämänsä Jeesukselle, Raasikit kertovat.

JUHANI HAPPONEN