Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Etelän baptistit hyväksyivät syntisen rukouksen

 

Kuvassa baptistikirkko Pohjois-Carolinassa. Kuva: Wikipedia

Baptistit Yhdysvalloissa lähestyvät ”ratkaisukristittyjä”. Syntisen rukous on ympäri maailmaa missiotilaisuuksissa lausuttava rukous, jossa rukoilija tunnustaa Jeesuksen olevan vapahtaja ja pyytää häntä tulemaan elämäänsä. Rukouksesta ei ole olemassa tarkkaa muotoa.

Yhdysvaltojen suurin protestanttinen kirkkokunta, Southern Baptist Convention, on antanut lausunnon, jossa se pitää niin sanottua syntisen rukousta pelastavana rukouksena.

Yhteisön pastorikonferenssissa äänestyksellä hyväksytty asiakirja ottaa etäisyyttä kirkkokunnan kalvinistiseen siipeen, jossa ratkaisukristillisyyteen suhtaudutaan kriittisesti.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Lausunnon mukaan ”syntien katumus ja henkilökohtainen usko Jeesukseen Kristukseen ovat tarpeellisia pelastuksen kannalta”, ja että niiden ilmaiseminen rukouksessa Jumalalle pelastaa ihmisen.

Julistuksessa kuitenkin todetaan, ettei syntisen rukousta tule ymmärtää henkilön sydämen tilasta riippumattomana automaattisena pelastuksen antajana, eikä sitä tule erottaa evankeliumin julistamisesta.

Syntisen rukouksesta ei ole olemassa tarkkaa muotoa. Se on käytössä myös Suomessa esimerkiksi missiotilaisuuksissa. Rukous voidaan rukoilla esimerkiksi seuraavalla tavalla: ”Herra Jeesus, tässä minä olen / tunnustan, että olen tehnyt syntiä ihmisiä ja Jumalaa vastaan / tarvitsen sinua / otan sinut vastaan Herranani ja Pelastajanani / pyydän, että tulet elämääni / anna anteeksi syntini / tahdon seurata sinua / kiitos että kuulet rukoukseni, amen.”