Diakonissalaitoksen ja Sininauhasäätiön nuorten tilapäismajoitus SuperNuoli valittiin vuoden vaikuttavimmaksi ARVO-teoksi

 

Kuvituskuva: Istockphoto

Diakonissalaitoksen ja Sininauhasäätiön nuorten tukipiste ja tilapäismajoitus SuperNuoli tarjosi hädässä oleville asunnottomille nuorille tukea ja majoitusta kolmen kuukauden ajan keväällä 2021.

Diakonissalaitoksen ja Sininauhasäätiön luotsaama nuorten tukipiste ja tilapäismajoitus SuperNuoli valittiin vuoden 2021 vaikuttavimmaksi Arvo-teoksi. SuperNuolen taustalla ovat STEA:n rahoittama Sininauhasäätiön ja VVA ry:n yhteishanke Nuoli ja Diakonissalaitos.

Sininauhasäätiö ja Diakonissalaitos avasivat asunnottomille nuorille tilapäismajoituksen Sturenkadulle Helsinkiin 1. huhtikuuta.Taustalla oli huoli asunnottomista nuorista tilanteessa, jossa koronapandemia paheni ja liikkumisrajoitukset uhkasivat romahduttaa jo valmiiksi vaikeassa tilanteessa olevien nuorten terveyden. Tilapäismajoitus oli toiminnassa kolmisen kuukautta.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Vuoden vaikuttavimman ARVO-teon valitsi raati, johon kuuluu Helsingin apulaispormestari Nasima RazmyarSUL:n puheenjohtaja Sami Itani 

ja Sharetriben Juho Makkonen. 

SuperNuolen valintaan vaikuttivat seuraavat seikat: Kyseessä on konkreettinen, vuoden 2021 aikana toteutettu hanke, jossa kaksi perinteistä toimijaa yhdisti voimansa, huomioi pandemian negatiiviset vaikutukset jo muutenkin hankalassa tilanteessa oleville kodittomille nuorille ja kehitti konseptin, jolla heitä voitiin välittömästi auttaa.

Vuoden vaikuttavin Arvo-teko -tunnustuksella Yhteiskunnallisten yritysten liitto Arvo ry haluaa nostaa esiin yrityksiä ja yhteisöjä, joiden toiminnassa innovatiivisuus ja vaikuttavuus yhdistyvät yhteiskunnan, ihmisten tai ympäristön hyväksi.  

Tunnustus julkistettiin ARVO-päivässä 26.11.