Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Carola Häggkvist hurmasi helluntailaiset

 

Kuva: Seppo Haavisto

Livets Ord -taustainen ruotsalaislaulaja vakuutti epäilijät. Helluntailaiset kokoontuivat 65. kerran liikkeen päätapahtumaan, 30 000 kävijää koonneeseen Juhannuskonferenssiin.

Teksti: Elina Haavisto – Anssi Tiittanen – Säde Loponen – Ilkka Partanen

Ruotsia kaksi kertaa menestyksekkäästi Eurovision laulukilpailussa edustanut Carola Häggkvist esiintyi helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssissa Keuruulla juhannusaattona. Konsertti oli loppuun myyty ja kesäjuhlakentälle muodostui ennennäkemättömiä jonoja ennen konserttia.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Häqqkvistin vierailu juhlilla ei varmistunut täysin ilman polemiikkia. Laulajan vierailua vastustettiin muun muassa hengellisiin syihin vedoten. Häggkvistin ei uskottu tuovan juhannusaattoon oikeanlaista tunnelmaa ja vauhdikkaan laulajan hengellisyyden pelättiin olevan liian pahasti eri värähtelytaajuudella keskiverto-juhlavieraaseen verrattuna.

Häggkvist ei ole monista Suomessakin pidetyistä hengellisistä albumeistaan huolimatta koskaan ollut täysin ongelmaton artisti helluntailaisille. Muun muassa kuuluminen menestysteologisuudesta syytettyyn Livets Ord -kirkkoon on ollut omiaan langettamaan laulajan ylle kritiikkiä.

Juhannusaattona helluntailaisten Carola-kriittisyydestä ei ollut tietoakaan. Häggkvistin valovoima ja selkeä perusevankeliumi vakuutti ja sytytti 7000-henkisen konserttiyleisön ja ilta venyi parilla encorella.

Konsertti sytytti

Pääteltassa oli juhannusaaton iltana innostunut ja odottava tunnelma. Carolan konserttiin saapuneet taputtivat malttamattomina tähteä lavalle. Carola aloitti ensimmäisen laulunsa näkymättömissä, lavan sivusta. Kun tähti kiipesi lavalle, yleisö repesi.

Carolan konsertissa kuultiin parin tunnin aikana kappaleita vuosien varrelta. Mukaan mahtuivat myös kruununprinsessa Victorian häissä esitetty häälaulu sekä Euroviisuissa menestyneet kappaleet.

Carola innosti välispiikeissään uskovia evankelioimaan.
– Toivon, että jokainen voisi sanoa: ”Käytä minua, Jumala. Rakastan sinua niin, että haluan tehdä sen, mitä sinä haluat minun tekevän.”

– Jumala haluaa, että menemme ulos. Evankelioiminen voi tapahtua pienissä erissä. Uskalla ottaa ensimmäinen askel, laulaja rohkaisi.

Nöyrä luonnonlapsi villitsi ja kosketti

Tähti intoutui juoksemaan muutaman kerran konsertin aikana yleisön keskelle. Edes lavalla katkennut kengänkorko ei estänyt häntä juoksemasta paljain jaloin hiekkakäytävillä.

Menevien kappaleiden välissä kuultiin koskettavia, rauhallisia lauluja. Carola korosti puheissaan läheisen Jumala-suhteen tärkeyttä.
– Jotta pystymme juoksemaan juoksumme ja pärjäämme maailmassa, meidän pitää olla lähellä Jumalan sydäntä.

Kaukana diivasta oleva laulaja osasi antaa tilaa toisillekin. Liisa Niininen kävi laulamassa Carolan kanssa laulua Siunattu varmuus, ja kitaristi esitti oman ylistyslaulunsa Carolan toimiessa taustalaulajana.

Carola rohkaisi konserttiyleisöä keskittymään aina siihen, mikä on ylhäällä.
– Meidän pitää laskea kustannukset. Olemmeko liian mukavuudenhaluisia vai olemmeko valmiita jättämään kaikki Jeesuksen takia? Meidän pitäisi tulla vahvemmiksi, olla hengellisiä viikinkejä, laulaja haastoi.

 

Legget kehui Suomen helluntailaisia

Juhannuskonferenssin juhlavuoden kunniaksi Suomessa vierailuut maailman helluntailiikkeen johtaja James Legget kiitteli Suomen panosta maailmalla tehtävässä lähetystyössä. Suomi on yksi merkittävimpiä lähetystyön toteuttajia maailmanlaajuisen klassisen helluntailaisuuden parissa.
– Te teette hienoa työtä ympäri maailmaa. Herra siunaa teitä ja käyttää teitä upeasti. Työ ei ole vielä lopussa, Legget muistutti.

Japanista saapunut pastori Takashi Yoshida puolestaan kiitti suomalaisia siitä, että he saapuivat Japaniin tasan kuusi kymmentä vuotta sitten julistamaan evankeliumia.
– Kiinassa vallan ottaneet kommunistit ajoivat kaikki länsimaiset lähetit pois maasta ja se oli suuri takaisku Kiinan lähetystölle, mutta onneksi Japanille. Monet lähetyssaarnaajat tulivat silloin Japaniin ja alkoivat kylvää sanaa meidän kansallemme, kiitti Yoshida.

Juhannuskonferenssissa nähtiin lisäksi viiden päivän aikana paljon kotimaista ohjelmaa aikuisille, lapsille ja nuorille.

www.juhannuskonferenssi.fi