Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Arto Antturi: Oikea karismaattisuus vapauttaa muoteista

 

Kuva: Anu Heikkinen

Mitä yhteistä on Suomen jääkiekkokullan juhlimisella, rock-konsertilla ja kielillä puhumisella?

Arto Antturi näkee ne kaikki vastauksina ihmisen tarpeeseen saada vapauttavia ja ekstaattisia kokemuksia, hyppiä ja huutaa itsensä ulos muotista, johon ei mahdu.

– On tarpeellista kysyä, miksi tällaisia vapautumisen hetkiä tulisi kokea vain kerran kuudessatoista vuodessa Helsingin Kauppatorilla, hän sanoo.

Hengelliset karismaattiset ilmiöt liittyvät Antturin kokemuksen mukaan paitsi Jumalan työhön ihmisessä, myös yleisinhimilliseen kaipaukseen vapautua käyttäytymistään säätelevistä huomaamattomista sovinnaisuuden rajoista.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Olen pohtinut paljon muun muassa kielillä puhumista, kertoo Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan Vanhankirkon kappalainen.

– Näen kielillä puhumisen merkityksen siinä, että se vapauttaa ihmisen kielenkantimet silloin, kun hän ei tiedä miten rukoilisi.

Luontevia armolahjoja

Arto Antturi kasvoi helluntailaisperheessä. Hänen isänsä toimi Helsingin Saalem-seurakunnan saarnaajana.

Karismaattisuus oli luonteva osa elämää.

Seurakunnassa perheen lapset näkivät pienestä saakka, kuinka ihmiset puhuivat kielillä, rukoilivat sairaiden puolesta, profetoivat ja kaatuivat hengen voimasta.

Antturi muistaa myös joitakin tapauksia, jolloin ihmisistä ajettiin ulos riivaajia.

– Moni voisi kysyä, eikö minua lapsena pelottanut sellainen. En osannut pelätä, pikemminkin olin utelias. Henkivaltojen olemassaolo oli minulle tosiasia, mutta uskosta tuleva perusturvallisuuteni oli vahvempi.

Lue lisää Arto Antturin elämästä ja suhteesta karismaattisuuteen uusimmasta Elämään-lehdestä

 
Artikkelibanneri perussanoma