Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Älykkääseen suunnitteluun uskova NASAn työntekijä taistelee oikeuksiensa puolesta

 

NASAn laboratorion työntekijä David Coppedge siirrettiin alempiin tehtäviin keskusteltuaan työpaikallaan älykkään suunnitelman ideasta. Taistelu Coppedgen perustuslaillisista oikeuksista jatkuu.

NASAn Kaliforniassa sijaitsevaa laboratoriota vastaan tehtiin tällä viikolla kantelu, joka koskee laboratorion työntekijä David Coppedgen tapausta. Coppedge työskenteli laboratoriossa teknisen asiantuntijaryhmän johtajana, mutta hänet siirrettiin vuosi sitten alempiin tehtäviin, koska hän oli keskustellut työpaikallaan uskostaan älykkääseen suunnitteluun. Asiasta uutisoi The Christian Post.

Coppedgen siirtämistä alempiin tehtäviin perusteltiin sillä, että hän oli ahdistellut työtovereitaan uskonnolla. Coppedge oli keskustellut kollegojensa kanssa älykkäästä suunnittelusta eli teoriasta, jonka mukaan maailmankaikkeuden olemassaolon takana eivät ole ohjaamattomat prosessit vaan älykäs suunnittelu. Hän oli myös tarjonnut työtovereilleen aiheeseen liittyviä DVD-levyjä, silloin kun nämä olivat osoittaneet mielenkiintoa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Työnjohtaja Gregory Chinin väitettiin saaneen valituksia Coppedgen toiminnasta tämän työtovereilta. Coppedge sai kirjallisen varoituksen, jossa sanottiin hänen toimintansa olleen ahdistavaa ja aiheuttaneen häiriöitä työpaikalla. Huhtikuussa 2009 hänet siirrettiin työryhmän johtoasemasta alempiin tehtäviin konfliktien vähentämiseksi työpaikalla.

Tuoreen kantelun mukaan Coppedge kärsii jatkuvasta häpeästä, ahdistuksesta ja pelosta. Hän joutuu epäilemään jatkuvasti, että hänen sanomisiaan työpaikalla voidaan käyttää hänen erottamisensa perusteena. Kantelun mukaan Coppedge tuli leimatuksi tavalla, joka ennaltaehkäisee hänen etenemismahdollisuutensa uralla. Kantelussa Coppedge ilmoitti, etteivät hänen työtoverinsa koskaan sanoneet keskustelujen älykkäästä suunnittelusta olleen epämieluisia tai työn kannalta häiritseviä.

Coppedgen asianajajan William J. Beckerin mukaan maailmankaikkeuden alkuperästä keskusteleminen työkavereiden kanssa ei ole rangaistavaa vain sen tähden, että se ei sovi vallitsevaan laboratorion näkemykseen. Becker edelleen väittää syytteessä, että Coppedgea kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti ja häneltä riistettiin perustuslaillinen oikeus puhua, kirjoittaa ja julkaista ajatuksiaan.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie