Uutiset: Sley vastaa Ylen kritiikkiin: ”Työmme Inkerin kirkossa noudattaa piispainkokouksen linjauksia” Ihmisiä ja ilmiöitä: Severi Laakso: pappi ja muusikko samassa paketissa

50-vuotias Mikko Kuustonen on oppinut pysähtymään

 

Suomen yksi menestyneimmistä artisteista on oppinut pysähtymään, vaikka työtehtäviä olisi muillekin jaettavana. Vai miltä kuulostaa keikkailu, luennointi ja siinä sivussa vielä maailman ongelmien hoitaminen erilaisten avustusjärjestöjen kautta?

Tähän päivään mennessä Mikko Kuustosen taival on ollut mielenkiintoista seurattavaa. Leppävirralla 4.3. 1960 syntynyt Kuustonen aloitti musiikillisen uransa uskoon tulemisen jälkeen.

Ensimmäinen soololevy Jää kuuntelemaan ilmestyi vuonna 1979 ja heti sen jälkeen Kuustonen liittyi Pro Fide -yhtyeeseen. Kuustonen toimi yhtyeen laulajana ja lauluntekijänä 80-lopulle saakka, vaikka välissä olikin näkemyseroja Anssi Kelan isän, vuonna -85 kuolleen pianisti Juha Kelan kanssa. Tämän jälkeen Kuustonen hoiti vielä Pro Fiden kipparointia, mutta pian hän koki julistavassa bändissä olemisen hänelle vieraaksi.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

Tulevista vaiheistaan Q.Stonessa ja soolouralla Kuustonen paljasti Radio Dein päivän vieraana ollessaan, että siinä ”jatkui sama työ, mutta eri painotuksella.”

Kuustonen tunnetaan myös maailman hädänalaisten parissa tehtävästä työstään. Viimeksi Kuustonen oli HelsinkiMission kautta Guatemalassa kahden viikon ajan tukemassa paikallisten ja jengien pyörittämää väkivallanvastaista työtä. Mikko Kuustonen on valittu Suomen ensimmäiseksi YK:n Hyväntahdon lähettilääksi vuonna 1998.

Seuraavana vuonna hänelle jaettiin Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen Rauhanpalkinto. Hauskana savolaismiehenä tunnetulle Kuustoselle jaettiin vuonna 2003 puolestaan Vuoden Positiivisin Suomalainen -titteli. Samaan aikaan hän paljastaa kärsineen masennuksesta ja alkoholisimista. Mikko Kuustonen on julkaissut 9 soololevyä, joista 5 on myynyt kultaa ja 2 puolestaan platinaa.

Kuuntele: Kuustosen mukavia muistoja Pro Fiden vuosilta.

Kuuntele: Kuustonen kritisoi mediaa hengellisen ja ei-hengellisen musiikin erottelusta

 

 
Dei, Viikon debatti, artikkeliban. (2/2) 14.9.- MJa