Kirkko: Pyhäinpäivä muistuttaa elämän rajallisuudesta

Antisemitismi yhdistää punavihreät ja sinimustat

 

Helsingin kaupunginhallitus päätti vasemmistoliiton, demareiden ja vihreiden 8-7 enemmistöllä viedä Israeliin liittyvän boikottiesityksen 16.2. pidettävään kaupunginvaltuuston kokoukseen, huolimatta siitä, että kaupungin virkamiehet totesivat aloitteen olevan hankintalain vastainen.

Kaupunginhallituksen 7.2. tekemä päätös on valitettava etenkin sosialidemokaattien kohdalla, koska puolue on pitkään ollut tunnettu sekä juutalaisia että Israelia ymmärtävästä politiikastaan. Suurimpana Israelin ystävänä demarileirissä on historian saatossa ollut kolminkertainen pääministeri ja Suomi-Israel Yhdistyksen perustaja ja puheenjohtaja K. A. Fagerholm, mutta Helsingin demariryhmän käsitykset Israelista ja juutalaisten oikeuksista näyttävät olevan jyrkässä ristiriidassa Fagerholmin perinnön kanssa.

IK-opisto neliöb. 21.10.-3.11.

Se, että Helsingin demarit ovat samoilla linjoilla Sinimustan liikkeen, eli puolueeksi pyrkivän äärioikeistolaisen ja nationalistisen porukan kanssa, on hämmentävää. Sinimustan liikkeen kannanotto antaa tukensa boikottihankkeelle, kritisoi EU-komission lokakuussa 2021 esittelemää antisemitismin vastaista strategiaa ja kannattaa Amnestyn osatotuuksista ja valheista koostuvaa raporttia, jossa Israelia syytetään mm. apartheidista.

Tämä puoluerajat ylittävä Israel-inho on valitettavan klassinen ja surullinen ilmentymä, jonka EU-komissio listasi strategiassaan yleisimmäksi Euroopan juutalaisten kokemaksi antisemitismiksi. Kauaksi ovat stadin johtavat demarit juuriltaan edenneet. Vasemmistoliitto sen sijaan pysyy perinteisellä kommunistien linjalla eli tukee Neuvostoliiton 1950-luvulla lanseeraamaa antisionismiä, joka on ollut eurooppalaisen laitavasemmiston tunnusmerkkinä siitä alkaen. Siihen liittyen suosittelen luettavaksi emeritaprofessori Karmela Liebkindin artikkelin Onko antisemitismi muuntautuva virus.

Toivottavasti valtuuston demariryhmästä löytyy riittävästi suoraselkäisyyttä seisoa Israelin, maailman ainoan juutalaisvaltion ja Lähi-Idän ainoan demokratian rinnalla, kuten viime viikolla tapahtui eduskunnassa, kun ainoastaan 10 demarien 40 hengen eduskuntaryhmästä allekirjoitti vasemmistoliiton kansanedustajan Veronika Honkasalon lakialoitteen, joka tähtäsi juutalaisten siirtokunnissaan tuottamien tuotteiden maahantuonnin kriminalisointiin.

Vasemmistoliitto puolestaan oli hankkeen takana lähes yhtenä rintamana, kun 13 sen 16 edustajasta allekirjoitti sen. Lisäksi puolet vihreiden eduskuntaryhmästä ja yksi RKP:n edustaja, Eva Biaudet, kannatti hanketta.

Suuri kiitos kansanedustaja Antero Laukkaselle, joka nosti tuon lakihankkeen esiin sen oikealla nimellä. Verkkouutiset uutisoi hankkeen kaatumisen 9.2. ja totesi mm. seuraavaa: ”Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen syytti muutama viikko sitten, että hänen edustajakollegansa Veronika Honkasalon (vas.) lakialoite on ”mitä suurimmassa määrin antisemitistinen ja loukkaa juutalaisia ja Israelia”. Samassa artikkelissa Verkkouutiset listasi lakialoitteen 35 allekirjoittajaa. Jotta lakialoite otettaisiin eduskunnassa käsittelyyn, se tarvitsee taakseen 101 kansanedustajaa.

Ja vielä tuohon Amnestyn raporttiin. Monet länsimaat, mm. Yhdysvallat, Iso-Britannia, Saksa, Itävalta ja Tsekki, ovat tuominneet raportissa esitetyt apartheid-väitteet.

Suomen hallitus ei tietenkään koskaan asetu kannanotoissaan Israelin puolelle.

Kuinka surullista.