Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Yhteydenpitohaasteen ratkaisuksi kirjepyhäkoulu

 

Tikkasen perheen lähtiessä Mongoliaan syksyllä 2016 perheen äiti Marjut mietti, miten pitää yhteyttä kummilapsiin. Ystävät yhdistivät voimansa, ja lopputuloksena oli kahden vuoden kirjepyhäkoulu ja viimeisimpänä lähetysaihein tehtäväkirja.

Tikkasen perheen kaksivuotisen Mongolian-työkauden aikana yli 140 perheen lapset pääsivät Lähetysyhdistys Kylväjän kautta mukaan kirjepyhäkouluun tutustumaan raamatunkertomusten lisäksi Mongolian ihmeelliseen maahan. Pyhäkoulukirje kädessään he ratkoivat arvoituksia ja opettelivat monenlaista uutta. Taisipa jokunen laulukin jäädä soimaan kodeissa.

Marjut Tikkanen toteutti kirjepyhäkoulun yhteistyössä kahden ystävänsä, Anu Laitisen ja kuvittaja Laura Kyllösen, kanssa. Kirjepyhäkoulu toi lapsille kerran kuukaudessa pyhäkouluhetken postissa kotiin. Kirje noudatti pyhäkoulun kulkua. Sisältö kietoutui raamatunkertomuksiin ja yhdistyi Tikkasen perheen seikkailuihin Mongoliassa syksystä 2016 kevääseen 2018.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

”Huomasimme, kuinka pystymme tarttumaan annettuihin haasteisiin yhdessä.”

– Kirjepyhäkoulu on omanlaisensa esimerkki siitä, kuinka lähetystyötä voi tehdä. Yksi leipoo myyjäisiin kakun, toinen postittaa lähetin kirjeitä, kolmas kutoo sukat. Meille tuli luontaisena tämän tehtäväkirjan tekeminen. Se ei missään vaiheessa ollut meidän kenenkään suunnitelmissa tai unelmissa. Huomasimme vain, kuinka pystymme tarttumaan annettuihin haasteisiin yhdessä, toteaa Marjut Tikkanen.

Kirjepyhäkoulu päättyi Tikkasten palattua Suomeen, mutta uusi haaste oli jo vienyt tiimin mennessään: kirjepyhäkoulun laajentaminen Kylväjän muillekin työalueille pyhäkoulukirjan muodossa. Niinpä Marjut, Laura ja Anu kävivät uudelleen käsiksi työhön.

Vuoden työ on nyt saatu yksiin kansiin, esikoululaisille ja 1–2-luokkalaisille suunnatuksi pyhäkoulukirjaksi. Tehtäväkirjaan on koottu 12 uutta pyhäkoulukirjettä, yksi jokaiselle kuukaudelle. Kirjeissä on raamatunkertomusten ja niihin liittyvien innostavien ja hauskojen tehtävien lisäksi terveisiä Kylväjän työalueilta. Kymmenen työalueen joukkoon ovat päässeet Mongolian lisäksi muun muassa Japani, Bangladesh ja Jakutia.

– Kirjepyhäkoulun tekeminen on ollut haasteellista ja mielenkiintoista. Tehdessämme olemme aina miettineet, mitä pieni tehtäväkirjan lukija mahtaa ajatella Taivaan Isän opetuksista. Toivomme, että työmme kantaa hyvää mieltä ja antaa aikuiselle ja lapselle mukavan yhteisen raamattuhetken, toivoo Marjut Tikkanen koko tekijätiimin puolesta.

 
Kylvaja artikkelibanneri