Vierasmaalaiset lähetystyöntekijät evankelioivat suomalaisia

 

Eri puolilta maailmaa saapuu jatkuvasti lähetystyöntekijöitä Suomeen. Erityisesti Afrikasta, Aasiasta ja Latinalaisesta Amerikasta tulevilla kristityillä on vahva Suomea koskeva lähetyskutsu. He haluavat julistaa evankeliumia kristinuskosta ja kirkosta vieraantuneille suomalaisille. Ilmiö ei rajoitu vain Suomeen, vaan myös muualla Euroopassa lähetystyöntekijöiden määrä kasvaa.

 

Kirkon lähetyssihteeri Risto Jukko kommentoi tilannetta Missiologisessa symposiumissa Haminassa kesäkuussa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

– Monella on tunne siitä, että he ovat kiitollisuudenvelassa maalle, josta on aikoinaan lähtenyt monta lähetystyöntekijää muihin maihin. 1800-luvulla Walesin presbyteerikirkko lähetti työntekijöitä Mizoramiin, Koillis-Intiaan. Vuonna 2006 Mizo-kansa lähetti kaksi lähetystyöntekijää työhön Walesiin.

Jukkon mukaan Ison-Britanniassa arvioitiin olevan vuonna 2007 noin 1500 lähetystyöntekijää 50 eri maasta. Suurin osa heistä on afrikkalaisia.

Eniten afrikkalaisia seurakuntia

Suomessa pääkaupunkiseudulla on yli kymmenen afrikkalaisten maahanmuuttajien perustamaa seurakuntayhteisöä. Afrikkalaisten seurakuntien ohella Suomessa toimii aasialaisia seurakuntia. Helsingissä on kaksi seurakuntaa, jotka ovat pelkästään kiinalaisten alullepanemia. Nigerialaislähtöisen Redeemed Christian Church of God -kirkon (RCCG) työntekijä Mark Etie kertoo Aamulehden haastattelussa (8.7.), mikä saa hänet tekemään lähetystyötä Suomessa.

– Jumala rakastaa Eurooppaa, koska se oli aikoinaan uskollinen sanan levittämisessä. Jumala ei unohda sitä työtä. Minäkin olen kristitty eurooppalaisten tähden.

Hänen mukaansa se, että eurooppalaiset ovat hukanneet kristinuskon, näkyy hajoavina perheinä, alkoholismina, väkivaltana ja välinpitämättömyytenä.

– Rukoilen joka päivä suomalaisten puolesta, että he palaisivat Jumalan luokse, Etie sanoo.

Vuonna 2010 Latinalainen Amerikka ohitti Euroopan mantereena, jossa on eniten kristittyjä. Tutkijat ovat arvioineet, että Afrikka ohittaa Euroopan vuoteen 2015 mennessä, ja suurimmaksi kristilliseksi maanosaksi se nousee viisitoista vuotta myöhemmin.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie