Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Uuden testamentin uusi käännös nyt myös ladattavana versiona

 
Näyttelijä Krista Kosonen

Krista Kosonen luki UT2020:n Piplia-sovellusta varten. Kuva: Emma Rinneheimo.

Uuden testamentin tuore käännös, UT2020, on otettu hyvin vastaan. UT2020 on nyt saatavissa myös mp3-kirjana hyvin varustelluista verkkokirjakaupoista.

Uuden testamentin suoraan alkuperäistekstistä tehty suomennos, UT2020, julkaistiin 22.10.2020. Koska kieli muuttuu ja vanhenee noin 30 vuodessa, aiemmassa jo 70-luvulla aloitetussa, vuonna 1992 valmistuneessa suomennoksessa riitti suomen kielen osalta ajankohtaistettavaa. Lisäksi UT2020 on myös aiempaa tarkempi käännös ja sellaisena mahdollisimman lähellä alkuperäistekstiä.

Uusi, tarkempi käännös on kiinnostanut yleisöä. Kahden kuukauden aikana UT2020:n alkua, Matteuksen evankeliumia, oli avattu liki 200 000 kertaa Raamattu.fi-verkkopalvelussa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Keskimäärin kävijät ovat kuunnelleet näyttelijä Krista Kososen lukemaa uutta testamenttia noin tunnin.

UT2020 on ollut saatavilla myös ilmaisena äänikirjana Piplia-sovelluksessa. Keskimäärin kävijät ovat kuunnelleet näyttelijä Krista Kososen lukemaa uutta testamenttia noin tunnin.

Yleisö on toivonut äänikirjaa saataville myös ladattavassa mp3-muodossa, sillä ilmainen Piplia-sovellus tarjoaa ainoastaan kuuntelun perustoimintoja. Tiedostona ladattava äänikirja antaa joustavuutta kuunnella UT2020-käännöstä laitteiden ehdoilla. Esimerkiksi jatkuva toisto, kuuntelunopeuden säätö tai uniajastus mahdollistuvat laitteiden omien ominaisuuksien mukaan.

UT2020 on myynnissä nyt ladattavana mp3-äänikirjana useissa hyvin varustelluissa verkkokirjakaupoissa. Äänikirjalatauksen hinta on noin 28e (ovh). Kertalisenssillä käyttäjä voi ladata äänituotannon omalle laitteelleen ja kuunnella sitten äänikirjaa kaikilla laitteilla, sovelluksesta riippumatta.

Kirkon viestintä