Hyvät: Raamatun myynti huimassa nousussa – erityisesti Raamatun ensi kertaa ostavien määrä lisääntynyt

Tänään vietetään Välittämisen päivää – päivän suojelija arkkipiispa Tapio Luoma: ”Meidän jokaisen on mahdollista tehdä ikäihmisille parempi ja ihmisarvoisempi vanhuus”

 

Välittämisen päivä on vuosittainen tapahtuma- ja teemapäivä, jonka tarkoituksena on innostaa ja kannustaa kaikenikäisiä ihmisiä välittämään toisistaan ja etenkin ikäihmisistä arjessa.

Marraskuun viimeisenä perjantaina vietetään jälleen valtakunnallista Välittämisen päivää. Päivä muistuttaa välittämisen merkityksestä ja rohkaisee ihmisiä huolehtimaan kanssaihmisistä.

Teemapäivän on lanseerannut Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto VALLI ry. Vuoden 2024 Välittämisen päivän suojelijana toimii arkkipiispa Tapio Luoma.

– Välittämisen päivä nostaa tärkeällä tavalla esille sen, että meidän jokaisen on mahdollista tehdä ikäihmisille parempi ja ihmisarvoisempi vanhuus, toteaa arkkipiispa Luoma.

Fida neliöb. 4.-10.11. + 25.11.-1.12. (ilm.1-2/2)

Arkkipiispan mukaan lähimmäisestä huolehtiminen on meidän ihmisten velvollisuus siltä ihmisyyden yhteiseltä perustalta, joka meille kaikille on annettu.

Välittämisen päivän suojelijana haluan kiittää kaikkia tätä tärkeää työtä tekeviä ja kannustaa ihmisiä pitämään huolta lähellä olevista ikäihmisistä

Välittämisen päivä korostaa pieniä tekoja, joilla voi olla suuri merkitys toisen elämään. Arkiset toimet, kuten kuulumisten kysyminen, oven avaaminen tai avun tarjoaminen, synnyttävät lämpöä ja yhteyttä. Välittämisen päivä muistuttaa, että toisista ihmisistä huolehtiminen kuuluu kaikille, ei vain viranomaisille. Rohkeus välittää kanssaihmisistä on polku turvallisempaan ja inhimillisempään yhteiskuntaan. Välittäminen voi olla pieni sana tai teko, mutta sen vaikutus voi ulottua pitkälle – synnyttäen yhteisöllisyyttä ja luottamusta ympärillemme.

Päivään liittyy myös lukuisia tapahtumia ja tempauksia, joissa kaikenikäiset voivat osallistua välittämisen kulttuurin rakentamiseen. Esimerkiksi lasten askartelemat kortit läheisiin palvelukoteihin tai eri-ikäisiä yhdistävät työpajat ovat konkreettisia tapoja tehdä hyvää.

Huoli-ilmoituksen tekeminen on välittämistä

Välittämisen päivä muistuttaa myös huoli-ilmoituksen tekemisen mahdollisuudesta. Jos joku kohtaamasi ihminen herättää sinussa huolta hänen hyvinvoinnistaan, terveydestään tai turvallisuudestaan, oma tuntemus kannattaa ottaa vakavasti. Huoli-ilmoituksen voi tehdä kuka tahansa, ja se velvoittaa viranomaisia selvittämään tilanteen ja arvioimaan henkilön palvelutarpeen.

Välittämisen päivän tarkoituksena on herätellä ihmisiä näkemään, että pienilläkin teoilla on merkitystä. Jokainen päivä voi olla välittämisen päivä – tekojen avulla rakennetaan lämpimämpää ja yhteisöllisempää Suomea.