Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Sukupuolenkorjaushoidot tuhoavat nuorten mahdollisuuden normaaliin perhe-elämään

 

Eheytyshoitoja biologiseen sukupuoleen vaaditaan kiellettäväksi kansalaisaloitteessa, vaikka sukupuolen korjaukseen liittyvien hoitojen on todettu aiheuttavan vakavia terveyshaittoja nuorille.

Eheytyshoitojen kielto olisi kasvatuksen teorian ja tradition emeritusprofessori Tapio Puolimatkan mukaan liian yksipuolinen, syrjivä ja itsemääräämisoikeutta rajoittava ehdotus.

– Nuoria saa johdatella etsimään ratkaisua sukupuoleen liittyviin ongelmiin sukupuolen vaihtamisesta, mutta se halutaan kieltää, että terapeutti auttaisi sukupuolikysymysten kanssa kipuilevaa varhaisnuorta eheytymään biologiseen sukupuoleen. Tämä on käsittämätöntä, koska biologiseen sukupuoleen eheytyminen on nuorelle terveempi vaihtoehto: silloin hän ei tarvitse terveyttä vaarantavia hormonihoitoja ja leikkauksia.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Puolimatka oudoksuu sitä, että sukupuolenvaihdos esitetään kouluopetuksessa ja julkisessa tiedotuksessa ratkaisuna nuoren sukupuolihämmennykseen, vaikka kyseessä on heidän elämäänsä peruuttamattomasti vaikuttava muutos. Tällaista vaikuttamista tehdään välittämättä siitä, että ihmisen aivot ovat täysin kehittyneet vasta 25-vuotiaana.

– Joidenkin aktivistien mielestä jo lapsikin voisi tietää, että hän kuuluu toiseen sukupuoleen, ja sillä perusteella lasta voidaan alkaa ohjata elämään toisen sukupuolen edustajana. Lapsella ei ole kykyä arvioida sukupuolenvaihdoksen vaikutuksia tulevaan elämäänsä, professori muistuttaa.

Lisääntymiskyvyttömyyttä ja itsemurhia

Sukupuolen korjaushoitoihin ja leikkauksiin liittyy suuria ongelmia, joista ei juurikaan uutisoida tai puhuta julkisesti. Tapio Puolimatka kertoo, että Ison-Britannian terveyshoitojärjestelmän Tavistock-sukupuoliklinikka joutui sulkemaan ovensa sen jälkeen, kun virallinen tutkimus osoitti sen ohjaavan nuoria liian helposti sukupuolenkorjaushoitoihin. Eräs sukupuolen korjausta katunut nosti syytteen klinikkaa vastaan. Leikkausten toivotaan auttavan sukupuoli-identiteetin selkiytymisessä, mutta useinkaan ne eivät korjaa sukupuolidysforiaa eli omaan sukupuoleen liittyvää ahdistusta ja hämmennystä.

Harvoin tuodaan esille sitäkään, että ennen murrosikää aloitetut sukupuolenkorjaushoidot voivat viedä nuorelta sekä seksuaalisen toimintakyvyn että lisääntymiskyvyn. Asian toi äskettäin esille maailmankuulu sukupuolikirurgi Marci Bowers, joka on itse transsukupuolinen.

– Monien mielestä tämä on yksi suurimpia ihmisoikeusrikoksia lapsia ja nuoria kohtaan, kun heidän tulevaisuutensa ja mahdollisuutensa elää perhe- ja seksuaalielämää tuhotaan, Puolimatka sanoo.

Traagista on myös se, että sukupuolensa korjanneiden itsemurhakuolleisuus on tutkimusten mukaan 10 vuotta leikkausten jälkeen lähes 20-kertainen muuhun väestöön verrattuna.

Korjaushoidot ovat suuri bisnes

Miksi asiaan ei puututa, vaan hoitoja pikemminkin suositaan, vaikka ongelmat ovat näin suuria? Yhtenä syynä Tapio Puolimatka pitää sitä, että sukupuolen korjaushoidot ja -leikkaukset hyödyttävät lääketeollisuutta.

– Jokaisesta tällaisesta nuoresta tulee elinikäinen potilas. Jos häneltä tuhotaan normaali hormonien tuottamiskyky, hän joutuu käyttämään vastakkaisen sukupuolen hormoneja loppuelämänsä.

– Synteettisen sukupuolen luomisesta on tulossa suuri bisnes. Samat rahapiirit, jotka hyötyvät tästä bisneksestä, hallitsevat myös medioita. Siksi julkinen keskustelu on tiukasti rajoitettua. Luonnollinen näkökulma asiaan, eli että rohkaistaisiin nuoria eheytymään biologiseen sukupuoleensa, halutaan vaientaa ja jopa kriminalisoida.

Kasvatuksen teorian ja tradition emeritusprofessori Tapio Puolimatka vieraana IRR-TV:n Ajassa-ohjelmassa.

Mitä Tapio Puolimatka uskoo olevan eutanasian sallimiseen liittyvän kansalaisaloitteen takana? Myös siitä kuullaan Ajassa-ohjelmassa, jossa puheenaiheena ovat eheytymishoidot ja eutanasia. Ohjelma esitetään TV:ssä antennikanavalla 16 tiistaina 6.2. kello 19.45 ja uusintana torstaina 8.2. kello 19.45. Ohjelman voi katsoa myös tästä linkistä.

Elina Uusikylä