Raamattu Kansalle -yhdistys lahjoittaa kirjastoille satoja raamattukommentaareja

 

Raamattu Kansalle -yhdistys on tehnyt Suomen kirjastoille raamattulahjoituksen, jonka arvo on noin 90 000 euroa. Kyseessä on viime vuonna julkaistu koko Raamatun kommentaari, joka on tuotettu yhteistyössä Aikamedia Oy:n kanssa.

Raamattu Kansalle -yhdistyksen puheenjohtaja Onni Haapala luonnehtii lahjoitusta missioteoksi. Yhdistyksen tavoitteena on nostaa Raamatun arvovaltaa ja ohjata ihmisiä lukemaan ja tutkimaan Raamattua.

– Lahjoittamalla kommentaareja kirjastoille teemme suurelle yleisölle tiettäväksi sen olemassaolon. Myös niillä, joilla ei ole varaa ostaa kommentaaria, on mahdollista tutustua siihen kirjaston kautta.

Radio Dei Jumis

Lahjoituksen arvo on noin 90 000 euroa, mikä tarkoittaa noin 350 kommentaaria. Yhden kommentaarin myyntihinta on 253 euroa.

Sana elämään -kommentaariraamattu on ensimmäinen suomenkielinen koko Raamatun kommentaari. Se sisältää yli 50 000 rinnakkaispaikkaviitettä sekä yli 20 000 kommentaariviitettä ja raamatuntekstin alaviitettä, jotka selittävät Raamatun tekstiä. Lisäksi siinä on yli 5 000 lukemista ohjaavaa ja helpottavaa rakennekaaviota ja otsikkoa.

Noin kolme tuhatta sivua käsittävän suurteoksen teksti perustuu englanninkieliseen Life Application Study Bible -kommentaariin, ja suomenkielisen laitoksen pohjatekstinä on käytetty Raamattu Kansalle -käännöstä. Onni Haapala kertoo, että alkuperäisteosta on käännetty jo 50 kielelle.

Teoksen yhteiskristilliseen toimituskuntaan on kuulunut raamattututkimuksen ja suomen kielen ammattilaisia useista maamme kirkkokunnista.

‒ Iloitsemme siitä, että suomenkielinen koko Raamatun kommentaari on nyt saatu vuosien työn tuloksena yksiin kansiin. Se on hieno kulttuurihistoriallinen saavutus ja samalla verraton apu tutkijoiden lisäksi myös tavallisille raamatunlukijoille, Raamattu Kansalle ry:n puheenjohtaja Onni Haapala kertoo. Hän muistuttaa, että suomen kirjakielen kehittyminen ja kansallisen sivistystason nousu perustuvat juuri raamatunkäännöstyöhön.

Haapalan mukaan Sana elämään -kommentaari on mennyt hyvin kaupaksi. Ensimmäinen, 4000 kappaleen painos on myyty loppuun ja toista painostakin on mennyt jo satoja kappaleita.

Haapala pitää maamme kirjastolaitosta merkittävänä kulttuurin ylläpitäjänä, jonka tehtäviin kuuluu myös monipuolisen raamattukirjallisuuden tarjoaminen kansalaisille. Siksi arvokas raamattulahjoitus on päätetty tehdä juuri kirjastoille.

Lahjoitettavat kommentaarit toimitetaan suoraan kirjastoille maaliskuun aikana.

 

 
World Vision -lahjoituskampanja