Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Mitä tekemistä Jeesuksella on minun elämäni kanssa? – NUA-filmit tarjoavat raikkaita näkökulmia uskon kysymyksiin

 

NUA-videoilla opettava Jonny Somerville haastaa katsojia pohtimaan elämän ja uskon kysymyksiä.

’Nua’ on Irlannin murretta ja tarkoittaa uutta (engl. ’new’). Nuorten ryhmille suunnattu NUA-filmisarja on Irlannin SU-liikkeen (Scripture Union) tuotantoa ja se on nyt saatavilla suomeksi tekstitettynä.

Kahdeksanosaisessa NUA-filmisarjassa pureudutaan kristinuskon kysymyksiin syvällisesti ja innostavasti, huumoria unohtamatta. Vaikeisiinkin aiheisiin löytyy uusia näkökulmia. Monipuoliset kuvausympäristöt, havainnolliset animaatiot ja toimittaja Jonny Somervillen rento opetustyyli haastavat pohtimaan ja keskustelemaan.

Raamatunlukijain Liiton (RLL) raamattutyön koordinaattori Anu Vuola toivoo, että videot leviäisivät laajasti seurakuntien ja järjestöjen rippikoulu-, nuoriso- ja opiskelijatyöhön.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Toivomme, että filmit toimivat työntekijöiden apuna antamalla näkökulmia joihinkin kristinuskon vaikeisiin kysymyksiin, joita filmeissä käsitellään mutkia suoristamatta. Toisaalta toivomme, että nuoret löytäisivät niiden kautta vastauksia ja näkökulmia, jotka vahvistavat heidän luottamustaan Jumalaan ja Raamattuun, Anu Vuola kertoo.

Vuolan mukaan videoista on tullut hyvää palautetta.

– Filmit ovat sekä teknisesti että sisällöltään todella laadukkaita ja nuorten tasolla liikkuvia.

RLL on saanut NUA-videot käyttöönsä maksutta irlantilaiselta sisarjärjestöltään.

– Videoilla opettava Jonny on itse hoitanut tekemiemme suomenkielisten tekstitysten sisäänajon ja monta muuta teknistä asiaa. Tällaista yhteistyötä ja omasta jakamista on SU-liikkeen sisällä, ja se on hienoa, Vuola iloitsee.

Kukin NUA-filmi kestää 15 minuuttia ja on jaettu kolmeen 5 minuutin osioon, joiden välissä voi pitää keskustelutauon. NUA-filmit sopivatkin erityisen hyvin nuorten tai nuorten aikuisten kokoontumisiin, joissa filmin aiheesta myös keskustellaan yhdessä ohjaajan johdolla. Filmejä voi käyttää esim. rippikouluissa, isoskoulutuksessa, nuortenilloissa, nuorten raamatturyhmissä ja leireillä.

Rekisteröitymällä NUA:n käyttäjäksi saa ilmaisen linkin ja salasanan kaikkiin kahdeksaan NUA-filmiin ja englanninkieliseen NUA-oppaaseen (pdf). Opas tullaan kääntämään myös suomeksi.

NUA-filmien teemat:

  1. Miten ja miksi tulimme tänne?
  2. Jeesus: Faktaa vai fiktiota?
  3. Mitä ajatella ylösnousemuksesta?
  4. Millainen Jeesus todella oli?
  5. Miksi pidän Jeesuksesta, mutta en aina kristityistä?
  6. Miten voit sanoa Jumalaa hyväksi?
  7. Onko kirkko aiheuttanut enemmän pahaa kuin hyvää?
  8. Mitä tekemistä Jeesuksella on minun elämäni kanssa?

 

NUA-filmisarjan traileri ja ensimmäinen jakso löytyvät Raamatunlukijain Liiton Youtube-kanavalta.

*

SU-liike on kansainvälinen Scripture Union -liike, johon Raamatunlukijain Liittokin kuuluu. SU-liikkeessä on kansallisia järjestöjä yli 120 maassa. Nämä järjestöt ovat hyvin itsenäisiä ja työtä tehdään eri maissa eri tavoin. Monissa maissa työ painottuu lasten ja nuorten raamattuleirien ja –kerhojen järjestämiseen, Suomessa taas enemmänkin raamatunlukumateriaalin julkaisuun.

*

Tekstiä editoitu 2.11. klo 14.34. Anu Vuolan titteli korjattu.