Mielenosoitukset jatkuvat Iranissa – kristillinen tv tarjoaa tukea, tietoa ja rukousta

 
Mielenosoitus Iranin naisten oikeuksienpuolesta.

Naisten protestina Teheranissa alkanut liikehdintä on levinnyt ympäri Irania ja myös muihin maihin. Kuva Tukholmasta: Artin Bakhan / Unsplash.

− Tärkeintä on tukea iranilaisia ja kertoa heille, etteivät he ole yksin. Olemme täällä heitä varten. Lohdutamme myös perheitä, jotka ovat menettäneet rakkaansa, kertoo viime viikolla Suomessa vieraillut Nader Taghizadeh.

Iranin mielenosoitukset saivat alkunsa 22-vuotiaan Mahsa Aminin kuolemasta 16. syyskuuta. Silminnäkijöiden mukaan ”moraalipoliisit” pahoinpitelivät naisen kuoliaaksi, sillä hänen käyttämänsä pään peittävä vaate eli hijab oli vääränlainen.

Liikehdintä alkoi naisten protestina Teheranissa mutta levisi nopeasti ympäri Irania ja myös muihin maihin. Mielenosoituksia on tukahdutettu väkivallalla, joka on iranilaisaktivistien mukaan vaatinut ainakin 133 ihmisen hengen.

Wycliffe neliöb. 1.-31.10.

− Iranilaiset ovat nousseet vastustamaan islamilaista hallintoa sanoen, että nyt riittää, emme enää halua menettää lapsiamme väittämänne uskonnollisen moraalin vuoksi, sanoo persiankielisen satelliittitelevisiokanava SAT-7 Parsin vastaava tuottaja Nader Taghizadeh.

SAT-7 Parsin suurimmat yleisöt ovat juuri Iranissa sekä Afganistanissa ja Tadžikistanissa. Kanava reagoi tapahtumiin välittömästi:

− Meillä on erilainen linja kuin uutiskanavilla. Emme puhu politiikkaa emmekä hyökkää mitään puoluetta tai uskontoa vastaan. Tämä ei tarkoita sitä, että istuisimme katsomassa, kun kansaamme kuolee kaduilla. Suunnittelimme, kuinka reagoimme tavalla, joka ei vahingoita mainettamme kristittynä kanavana ja kuinka pysymme puolueettomina.

Moni katsoja pyytää rukousta

SAT-7 Pars tarjoaa ohjelmia erilaisille ja eri-ikäisille yleisöille. Kanavan linja Iranin ajankohtaisten tapahtumien suhteen on käsitellä aihetta muissa paitsi lastenohjelmissa.

Esimerkiksi Insiders-ohjelmassa (Sisäpiiriläiset) puhutaan naisten oikeuksista ja asemasta yhteiskunnassa, lapsista, nuorista ja perheestä. Viime viikkoina Iran on luonnollisesti ollut ohjelmassa runsaasti esillä, ja haastateltavina käytetään myös ulkopuolisia asiantuntijoita.

− Rukoilemme niiden puolesta, jotka ovat menettäneet läheisiään. Tarjoamme tukea, neuvontaa ja tietoa katsojille puhelimessa ja sosiaalisessa mediassa. Välitämme heille viestiä, että he eivät ole yksin, vaan tuemme heitä kaikin mahdollisin tavoin, sanoo Nader Taghizadeh.

SAT-7 Parsin sosiaalisen median tiimi ja yleisövuorovaikutustiimi seuraavat jatkuvasti, millaista palautetta ohjelmista tulee. Suorista lähetyksistä tulee erityisen paljon palautetta, ja moni katsoja pyytää rukousta. Palautteen saaminen on erittäin tärkeää myös vastaavalle tuottajalle:

− Tiedän, että tuottamillani ohjelmilla on vaikutus Iranissa, Afganistanissa ja Tadžikistanissa. Tiedän sen, koska olemme saaneet palautetta ihmisiltä, ja se pitää minut motivoituneena ja liikkeessä.

Entä kuinka suomalaiset voivat tukea SAT-7 Parsin työtä?

− Tarvitsemme ensinnäkin rukousta. Rukoile tiimimme puolesta ja että katsojamme ottaisivat vastaan ​​viestin ja avaisivat sydämensä Jeesukselle. Toiseksi tue meitä kaikin tavoin, jotta kanava pysyy toiminnassa. Emme tee tätä itsellemme vaan ihmisille Iranissa, Afganistanissa ja Tadžikistanissa. He janoavat kuulla hyviä uutisia kanavaltamme.

Kuuntele Nader Taghizadehin haastattelu

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa