Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Lähetyksen kesäpäivillä Raamatun sanoma tulee nykypäivään teatterin keinoin

 

Kuva: Ari Suomi

Lähetyksen kesäpäivillä Hyvinkäällä nähtiin lauantaina koko perheen lähetysjuhlassa näytelmä Tosi jännä pyhäkoulu. Lisäksi opittiin, miten monia tossuja japanilaiset käyttävät.

Tosi jännässä pyhäkoulussa liikuttiin näytelmän nimen mukaisesti pyhäkoulun maailmassa. Kotipyhäkoulussa pienellä maalaispitäjässä lapset kuulevat jännän tarinan, joka innostaa heidät seikkailemaan pihaleikeissään Pietarin jalanjäljissä. Siitä seuraa jännittävä tapahtumasarja.

Näytelmän oli käsikirjoittanut ja ohjasi Hyvinkään seurakunnan kirkkoteatteriohjaaja Tytti Jäppinen. Esityksessä lavalla oli kirkkoteatteri Betan iloinen tyttökatras.

Karas-Sana Neliöb. 18.-24.3.

– Olemme ohjelmassa halunneet ajatella erityisesti lapsia ja lapsiperheitä, että olisi iloista ja mukaansatempaavaa ohjelmaa.

Teatteri, kirkko ja seurakunta sopivat Jäppisen mielestä yhteen äärimmäisen hyvin.

– Usko on sydämen asia, jotain sellaista, jota jokainen omassa mielessään pyörittelee. Jokainen joutuu pohtimaan oman jumalasuhteensa. Teatteri tarjoaa siihen erittäin hyviä välineitä. Teatterissa en voi tuputtaa katsojalle mitään valmista, vaan hänen pitää itse prosessoida ja löytää linkit omaan elämäänsä.

Teatterista löytyy Jäppisen mielestä valtavasti keinoja, joilla Raamatun sanoma saadaan tuotua nykypäivään. Jäppinen näkee teatterin myös erinomaisena seurakunnan työmuotona. Se kutsuu sisään uusia ihmisiä ja yhdistää erilaisia seurakuntalaisia – sekä vuosikausia mukana olleita aktiiviseurakuntalaisia että niitä, jotka eivät muuten osallistu seurakunnan toimintaan. Näyttelijät kirkkoteatteri Betaan löytyvät Jäppisen mukaan Hyvinkään aktiivisen harrastajateatteritoiminnan ansiosta. Esiintyjät löytyvät sosiaalisen median ja puskaradion kautta.

Koko perheen lähetysjuhlassa perheitä ja erityisesti lapsia ilostutti myös Hyvinkään seurakunnan varhaiskasvatuksen oma maskotti Lysti-lammas. Lysti-lampaan juontajakavereina olivat Kylväjän Japanin-lähetit Johanna ja Jüri Perendi, jotka toivat lähetysterveisiä ja kuulumisia toiselta puolelta maailmaa, 10 tunnin lentomatkan päästä. Lapsia nauratti japanilaisten tapa käyttää päivittäin monia eri tossuja, joka tarkoitukseen omiaan. Japanilaisesta kulttuurista jäivät mieleen myös Touko-pojan japanilaiset lempiruuat. Siellä erilaisen kulttuurin keskellä Perendit kertovat japanilaisille Jeesuksesta, joka on useimmille vielä vieras.

Järvenpääläinen Heidi Hailu osallistui koko perheen lähetysjuhlaan lauantaina lastensa Kennan, Noomin ja Nooan kanssa. Hailu kertoo lasten viihtyneen lähetysjuhlassa hyvin.

– Ohjelmassa moni kohta nauratti lapsia, ja yhdessä lauletut laulut olivat tuttuja. Juhla oli tosi kiva ja monipuolinen. Lähetystyö Japanissa tuli hienosti esiin Perendien kautta.

Muihin varsinaisiin lastenohjelmiin Hailu ja lapset eivät Tosi jännän pyhäkoulun lisäksi lauantain ehtineet osallistua. Hyvinkään seurakuntakeskuksen alakerrassa olleen Muksulan temppurataa lapset kävivät kuitenkin kokeilemassa. Hailu kiittelee Muksulan järjestelyitä.

– Siellä oli hyvä käydä. Heti ovella oli aikuinen, ja kysyttiin, ollaanko vain käymässä vai jäävätkö lapset ohjelmaa seuraamaan. Sinne olisi hyvin voinut jättää lapset pitemmäksikin aikaa.

Lähetyksen kesäpäivillä nähdään myös toinen Tytti Jäppisen ohjaama ja teatteri Betan esittämä kirkkodraama, Pikku Pietarin piha. Näytelmän vahvana teemana on rukous: kun pikku Pietari ei tiedä, kenelle puhuisi, hän puhuu Jumalalle. Näytelmä esitetään sunnuntaina klo 15.30 Hyvinkään kirkon pihapiirissä, jonne on rakennettu kesäteatteri ja katettu katsomo. Pikku Pietarin pihan esitykset jatkuvat kesäpäivien jälkeen kymmenellä näytöksellä 18.6–3.7.

 
Kylvaja artikkelibanneri