Koululaisia tavoittaen: Pikku Kylväjän pääsiäisjaksot tuovat lapset näyttämölle

 

Pikku Kylväjän pääsiäisjaksoissa 9-vuotias Iivo ja raamattuopettaja Eero Junkkaala keskustelut elämästä ja Jumalasta. Kuva: Jussi Valkeajoki.

Miten kertoa lapsille Jeesuksesta ja lähetystyöstä? Pikku Kylväjän pääsiäisvideot avaavat pääsiäisen sanoman lapsille taiteen ja ilon keinoin.

Pikku Kylväjä on Lähetysyhdistys Kylväjän verkossa julkaisema lastenohjelma, joka opettaa Raamatusta lempeästi ja avaa ikkunoita lähetystyöhön eri puolille maailmaa. Ohjelmat sisältävät musiikkia, askarteluohjeita sekä kuulumisia lähetyskentiltä. Ohjelman juontajana puuhailee taiteellinen Walma Wälkky ystävineen. Ohjelmissa nähdään toisinaan myös nukketeatterinäytelmistä tuttu Mati-poika.

– Keskustelut useiden opettajien ja seurakuntien työntekijöiden kanssa ovat paljastaneet, että näille videoille on tarvetta ja ne soveltuvat hyvin myös uskontokasvatukseen päiväkodeissa sekä opetukseen kouluissa, kertoo verkosto- ja kumppanuusjohtaja Hanna Räsänen.

Sansa neliöb. 1.-30.9.

Pääsiäisjaksot tuovat lapset näyttämölle: Kiinnostavaa kuultavaa on 9-vuotiaan Iivon ja Eero Junkkaalan keskustelut elämästä ja Jumalasta. Jaksoissa nähdään lisäksi Walman pääsiäispuuhia, Sanan Siemen –raamattuopetus sekä päästään musisoimaan kotoa löytyvillä välineillä Kaarle Mannilan johdolla. Walman rukous on ajaton ja kaunis kuvaus rukouksesta lapsen maailmassa.

Pikku Kylväjä syntyi vuosi sitten.

– Ohjelmien tekemien yhdessä työryhmän kanssa on ollut luovaa. Haluamme antaa katsojalle kauniin kokemuksen, jossa näkyy harkittu sommittelu ja ammattimaisuus. Tämä on meille jatkuvaa oppimista, toteaa Räsänen.

Kylväjä julkaisee kolme pääsiäisjaksoa Youtube-kanavallaan palmusunnuntaina, pitkäperjantaina ja pääsiäissunnuntaina klo 9. Videot soveltuvat myös seurakuntien ja koulujen käyttöön.

– Haluamme, että ohjelmista löytyy aina selkeästi kolme elementtiä: Raamatun sana, tuntuma globaaliin Kristuksen lähetykseen ja lapsenkaltainen ilo. Unelmana on, että lapsen kanssa lähetysinnostus leviää perheisiin.

Kuva: Jussi Valkeajoki

 
Kylvaja artikkelibanneri