Korona toi lähettejä Suomeen – ja lähetyshetket kotiin

 

Lähetyshetkeen voi hiljentyä vaikka kotisohvalla. Kuva: Maaria Oikarinen.

Koronaepidemian vuoksi on Suomessa annettu selvä ohjeistus välttää kokoontumisia ja turhaa matkustamista. Miten tämä on vaikuttanut Kylväjän työhön?

– Suhtaudumme vastuullisesti toistemme terveyteen emmekä aseta ketään vaaraan. Siksi käytännössä kaikki lähiajan lähetystilaisuudet seurakuntien kanssa on peruttu ja siirretty myöhempään ajankohtaan, toteaa kotimaantyön johtaja Hanna Lindberg.

– Haluamme palvella työmme ystäviä  myös näissä poikkeusoloissa, ja tähän tarpeeseen kehitimme kotona toteutettavan Lähetyshetken. Käärimme joka viikko paketin, joka sisältää raamattuopetusta, välähdyksiä lähettiemme arjesta, tietoa työalueiltamme, rukouksia ja lauluja. Lähetyshetken avulla voit kutsua lähetyspiirisi kokoon somessa tai voit istahtaa Lähetyshetkeen.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Lähetyshetki julkaistaan kerran viikossa. Tilaa Lähetyshetki sähköpostiisi, jolloin saat postia joka torstai. Lähetyshetki julkaistaan samana päivänä myös  Facebookissa ja Instagramissa, joissa on myös keskustelumahdollisuus.  Lisäksi Lähetyshetket löytyvät Kylväjän sivuilta.

Ensimmäisen lähetyshetken aiheena on Israel.  Kuunneltavassa raamattuopetuksessa rovasti  Olavi Peltola  johdattaa Miikan kirjan kautta kuulijan Betlehemiin, tietäjien rinnalle ja avaa Jumalan antamia suuria lupauksia.

– Kylväjän kotisivuilta löytyy runsaasti kuunneltavia raamattuopetuksiavideoita kehitysyhteistyöprojekteistaideoita rukoukseen sekä Kylväjä-lehden näköispainokset ja Lähetysvartin audioarkisto. Käy tutustumassa!

– Kylväjä kuuluu myös radiotaajuuksilla tuttuun tapaan. Lähetysvartti kuullaan Radio Deissä tiistaisin klo 20 ja Saavuttamattomat-ohjelma Radio Patmoksessa maanantaisin kello 15 ja perjantaisin kello 13 heti uutisten jälkeen.

Lindberg muistuttaa rukouksen ja taloudellisen tuen merkityksestä tällaisina aikoina:

– Kylväjän toiminta on riippuvainen työn ystävien mukana olosta. Muistathan meitä myös tässä erityistilanteessa rukoillen ja mahdollisuuksien mukaan taloudellisesti.

Entäpä Kylväjän lähetit?

– Osa läheteistä on palannut väliaikaisesti Suomeen tai jäänyt kotimaahan, koska työalueelle ei ole voinut palata koronan alkamisaikaan osuneen lomansa jälkeen. Moni jatkaa työtään Suomesta käsin, kunnes pääsee palamaan työalueelleen. Joillakin työalueilla taas epidemiatilanne on parempi kuin Euroopassa, ja lähetit jatkavat tehtävissään, kertaa Lindberg.

Kylväjään perustettu varautumisryhmä arvioi tilannetta käytännössä päivittäin sekä Suomen että paikallisten viranomaisten ohjeita seuraten.

Koronavirus tyhjensi kalenterien lisäksi myös Kylväjän toimiston, kun tapaamiset ja kokoukset peruttiin ja työntekijät siirtyivät etätöihin. Mutta valoja ei ole sammutettu, ja uudessa tilanteessa käytämme myös tyhjentyneitä tilojamme uudella tavalla.

– Toimiston aulatila on muutettu studioksi,  jossa pian kuvattava materiaali tukee työyhteisön yhteyttä aikana, jolloin on otettava ”fyysistä etäisyyttä ja henkistä läheisyyttä”. Tätä haluamme lisätä myös työmme ystäviin, ja toiveena on aloittaa mahdollisimman pian myös ohjelmien striimaukset, Lindberg iloitsee.

Näin te työmme ystävät saatte ajantasaiset kuulumiset ja pääsette osallistumaan esimerkiksi  Jukka Norvannon  raamattuopetukseen. Seuraa siis Kylväjän internetsivuja, niin saat tiedon lähetysten ajankohdista.

Myöskään peruutettujen tapahtumien osalta  ei ole jääty tyhjän päälle.

– Jyväskylässä 17.–18.4.2020 suunnitelluksi pidettävän Areopagos – Tienraivaajat loppuun asti -tapahtuman sijaan järjestämme Areopagos-webinaarin.

Lähetyksen kesäpäivien osalta eletään toivossa, että tapahtuma voitaisiin järjestää:

– Savonlinnaan 12.–14.6.2020 suunniteltujen Lähetyksen kesäpäivien järjestämisestä tai peruuttamisesta ei ole tehty päätöstä. Seuraamme tilannetta ja ilmoitamme kesäpäivien ja muunkin toiminnan jatkosta Kylväjän medioissa, Lindberg päättää.

 
Kylvaja artikkelibanneri