Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kirkko näyttämään työllistämismallia

Kirkko voisi näyttää mallia vammaisten työllistämisessä. (Kuva Istockphoto)

– Voisiko kirkko olla opetuksensa ja ihmiskäsityksensä pohjalta edelläkävijänä suomalaisessa yhteiskunnassa ja näyttää mallia sosiaalisessa työllistämisessä ja työllistämisvastuun kantamisessa. Näin kysyi Helsingin diakonissalaitoksen kehitysjohtaja Liisa Björklund Kirkko kaikille -symposiumissa Kuopiossa viime viikonloppuna.

Björklundin mukaan kirkon työnantajat uskovat erilaisten työvoimatoimenpiteiden ja taloudellisten kannustimien vaikuttavuuteen. Halutaan tietää työvoimapalveluista ja sosiaalisen työllistämisen mahdollisuuksista. Joidenkin kirkon työnantajien mielestä kirkolla ei kuitenkaan ole erityisvastuuta heikossa asemassa olevien työllistämisestä.

Lisää Sanassa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.