Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Global Day of Prayer -rukouspäivää juhlitaan isosti helluntaina

 

Helluntaipäivänä 200 miljoonaa kristittyä 220 maassa liittyy yhteiseen rukoukseen. Suomessa kokoonnutaan Helsingissä järjestettävään isoon kansainväliseen juhlaan.

Suomi on mukana kansakuntana kansakuntien joukossa maailmanlaajuisessa rukouksen juhlassa helluntaisunnuntaina. Teemana rukouspäivässä on 2. Aikak. 7:14 mukaan: ”ja jos silloin kansani, jonka olen ottanut omakseni, nöyrtyy ja rukoilee, kääntyy minun puoleeni ja hylkää pahat tiensä, niin minä kuulen sitä taivaaseen, annan sen synnit anteeksi ja teen sen maan jälleen terveeksi”.

Pääjuhla Helsingissä

Monikulttuurinen ja kansainvälinen juhla alkaa näyttävällä lippukulkueella Havis Amanda -patsaalta juhlapaikalle halki ydinkeskustan. Osallistujia kannustetaan pukeutumaan kansallisasuun ja ottamaan oman maansa lipun mukaan kulkueessa heilutettavaksi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Kulkueen jälkeen siihen osallistuneet kokoontuvat juhlaan Helsingin Lähetysseurakunnan tiloihin. Mukaan odotetaan sekä kansallisten että kansainvälisten seurakuntien jäseniä, koska kyseessä on maailmanlaajuinen tapahtuma. Global Day of Prayer -juhlatilaisuuden kielet ovat englanti ja suomi.

– Ohjelmaan kuuluu rukousta ja ylistystä sekä englanniksi että suomen kielellä, tapahtuman tiedotusvastaava Kristiina Drotár kertoo.

– Tilaisuus järjestetään ensimmäisen helluntain hengessä. Rukous etenee Hengen johdattamana, vaikka aiheet onkin sovittu jo etukäteen, hän jatkaa.

Alkuperä Afrikassa

The Global Day of Prayerissa on alkujaan kyse yhden miehen näystä. Eteläafrikkalainen Graham Powell koki viisitoista vuotta sitten saavansa ohjeet kerätä ihmisiä rukoilemaan Kapkaupunkiin. Ensimmäiseen tapahtumaan maaliskuussa 2001 tuli 45 000 ihmistä.

Seuraavana vuonna tapahtuma laajeni koskettamaan koko Afrikkaa. Mukana rukoilemassa oli ihmisiä 27 maasta.

– Suomessa rukouspäivää on vietetty kahtena vuotena ennen tätä kertaa, Drotár kertoo.

– Viime vuonna kulkueeseen osallistui noin sata henkeä ja itse juhlaan nelisensataa. Osallistujia odotetaan ainakin saman verran, hän sanoo.

Juhlan isäntäseurakunta vaihtuu vuosittain. Isännät ja vieraat ovat kuitenkin enimmäkseen kansainvälisiä seurakuntia. Tämän vuoden isäntä on The Church of Pentecost, ensi vuonna on Hosanna Chapelin vuoro.

Ympäri Suomea voi osallistua

Paikan päälle Helsinkiin ei ole kuitenkaan pakko lähteä. Tapahtumaan voi osallistua myös mahdollisesti kotiseurakunnassaan tai omassa rukousryhmässään.

Kaikkia kristillisiä seurakuntia ympäri Suomen on rohkaistu järjestämään erityinen rukoushetki sunnuntain jumalanpalveluksensa yhteyteen tai oma rukoustapahtuma. Näin ”Suomi liittyy muiden kansojen joukossa maailmanlaajuiseen rukoukseen auringonnoususta auringonlaskuun”.