Ihmisiä ja ilmiöitä: Vähintään melko paljon stressiä — nuorten aikuisten mielenterveys on koetuksella

Uusi Tie mukaan AlfaStudioon

 

Uuden Tien Susanna Sarimaa ja Matti Korhonen juontavat AlfaStudion jakson torstaina 14. joulukuuta. Kuva: Mikko Peippo

Uusi Tie ja IRR-TV aloittivat yhteistyön, joka näkyy AlfaTV-kanavalla. Kaksi mediataloa yhdistävät voimansa syksyllä käynnistetyn ajankohtaisohjelma AlfaStudion toimittamisessa.

Uusi Tie -lehden toimittaja Susanna Sarimaa ja toimituspäällikkö Matti Korhonen juontavat ajankohtaisohjelma AlfaStudion noin kerran kuukaudessa.

Yhteistyön takana on IRR-TV:n ohjelmapäällikkö Mikko Peipon vakuuttuminen Uusi Tie -lehden linjakkuudesta.

Perheniemi neliöb. vkot 39-40. MJa

– Olen seurannut Leif Nummelaa eri mediois­sa vuosien ajan ja hänen kauttaan kiinnostuin myös Uusi Tie -lehdestä. Kristus- ja evankeliumikeskeisyys vakuuttivat. Lehdessä ajankohtaisia aiheita käsitellään tästä näkökulmasta ja ajattelin, että tämä sopisi myös kanavallemme.

Ohjelmapäällikön mukaan kanavan ­katsojien enemmistö ei ole aktiivikristittyjä ja heille Peippo haluaa esitellä kristillisyyttä näkökulmasta, joka on raikas ja raamattukeskeinen. Juuri sitä Uusi Tie hänen mielestään edustaa. Mikko Peipon tekemä ehdotus yhteistyön käynnistämisestä Uuden Tien kanssa otettiin IRR-TV:n johtotiimissä innostuneina vastaan.

AlfaStudiossa keskustellaan ajankohtaisista aiheista, politiikasta ja arvokysymyksistä.

– Tarkoitus on tuoda studioon eri kantojen parhaat edustajat, jolloin kaikki pääsevät ääneen, myös konservatiivisten arvojen puolesta puhuvat. Katsojat saavat sitten päättää mitä mieltä ovat asioista.

Uuden Tien kanssa on alustavasti keskusteltu apologeettisista, eli kristinuskoa puolustavien ohjelmien tekemisestä.

– Ajatus on tuottaa kristillisiä aiheita kansantajuisesti ja raamatullisesti, rehellisesti keskustellen.

Laaja katsojakunta houkutteli mukaan

Ensimmäisen yhteistyönä nauhoitetun ohjelman kuvaukset ovat takana. Onko joulua ilman sisältöä? -jaksossa sukelletaan joulun juurille, pohditaan saako päiväkodin joulujuhlassa olla kristillistä sisältöä ja mistä löytyy joulun ilo menetyksiä kokeneelle tai yksinäiselle.

Toimittaja Susanna Sarimaa hehkuu innostuksesta uuden kokemuksen jälkeen.

– On inspiroivaa saada uusi haaste työhön ja hienoa päästä keskustelemaan ajankohtaisista aiheista kristillisestä näkökulmasta. Televi­siossa esiintyminen on minulle uutta, ja se vaatii opettelua.

Uusi Tie näki yhteistyön mahdollisuutena. Neuvotteluihin osallistunut Matti Korhonen on toinen ohjelman juontajista.

– IRR-TV otti meihin yhteyttä ja tarjosi mahdollisuutta yhteistyöhön. Pohdimme, olisiko tämä avaus sellainen, joka palvelisi meidän tarkoitustamme. Neuvottelujen edetessä toimituksessa sytyttiin televisiotyön tuomasta tilaisuudesta saada laaja katsojakunta edustamallemme näkökulmalle.

AlfaStudio torstaisin klo 18 AlfaTV-kanavalla. Uusinnat sunnuntaisin klo 18.30.

Ohjelmat löytyvät myös AlfaTV:n Permanto-nimisestä ohjelma-arkistosta kanavan verkkosivuilta.

Ensimmäinen Uuden Tien toimittama jakso lähetetään 14.12.

 
Kylvaja artikkelibanneri

Aiheet