Tulevat lähetystyöntekijät valmiina palvelemaan omalla pelipaikallaan

Lähetyskurssin avajaisjuhlan päätteeksi juhlaväki siunasi lähetyskurssilaiset. Kuva: Jussi Valkeajoki.

Lähetysyhdistys Kylväjän kevään lähetyskurssi alkoi Suomen Raamattuopistolla Kauniaisissa. Avajaisjuhlassa kirkon lähetystyönkeskuksen johtaja Jaakko Rusama muistutti kaikille kuuluvasta yhteisestä lähetystehtävästä.

Kevään lähetyskurssille osallistuu viisi opiskelijaa. Kaksi heistä tähtää pitkäaikaiseen lähetystyöhön. Kolme opiskelijaa valmistautuu kurssilla lyhytaikaiseen lähetystyöhön Ateenassa ja Israelissa. Uudella lyhytaikaisen lähetystyön linjalla opiskellaan kaksi kuukautta ja lähdetään sen jälkeen kolmen kuukauden harjoitteluun Kylväjän työalueella. Lähetyskurssi järjestetään yhteistyössä Lähetysyhdistys Kylväjän, Suomen Raamattuopiston, Kirkon Koulutuskeskuksen ja Kirkon Lähetystyön Keskuksen kanssa.

Lähetyskurssin avajaisissa Kirkon lähetystyön keskuksen johtaja, jalkapallotuomarinakin toimiva Jaakko Rusama vertasi lähetystyötä jalkapalloon:

Donkkileirit2019

– Jalkapallossa toiset pelaavat, toiset katsovat. Lähetystyössä on toisin. Olemme kaikki mukana samassa työssä, Jumalan lähetyksessä, jota saamme palvella.

– Lähetystyö on aina kokonaisvaltainen tehtävä. Kirkkoisä Augustus on sanonut: ”Muista aina todistaa Kristuksesta, joskus jopa sanoin.” Tähän todistajan tehtävään meitä kaikkia kutsutaan.

– Lähetys on kirkkoa uudistava voima. Se on tehtävä, jota ei voida delegoida kenellekään. Se on meidän kaikkien tehtävämme.

Pitkäaikaiseen lähetystyöhön tähtäävät Miika Korppi ja Sofia Ziessler-Korppi osallistuvat lähetyskurssille pienen kolmeviikkoisen Amos-poikansa kanssa. Lähetystyöhön lähteminen on ollut heillä mielessä jo pitkään.

– Odotamme kurssilta kasvua Jumalan lapsina. Odotamme myös saavamme valmiuksia siihen, miten osaisimme olla monen ihmisen elämässä mukana niin, että he oppisivat tuntemaan Jeesuksen.

Lyhytaikaiseen lähetystyöhön valmentavalla kurssilla opiskelevalla Markku Kaanaalla haave lähetystyöhön lähtemisestä syntyi muutama vuosi sitten Israelissa, missä hän päätti, että eläkepäivien koitettua olisi aika lähteä lähetystyöhön.

– Tekniselle osaamiselle on varmasti tarvetta, ja haluan palvella siellä, minne minut lähetetään.

Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen muistutti, että huolimatta monien kielteisestä suhtautumisesta lähetystyöhön kristittyjen tehtävänä on edelleen kertoa evankeliumia.

– Eikä kristinusko ole katoamassa mihinkään. Päinvastoin se menee eteenpäin suurimmassa osassa maailmaa. Hyvä sanoma leviää nopeasti, ja usko Jeesukseen valloittaa sydämiä; monesti ahdistettuna, mutta vastustamattomana voimana.

Miika Korpin ja Sofia Ziessler-Korpin vaiheista voit lukea lisää marraskuussa Seurakuntalaisessa olleesta artikkelista.

Kylvaja artikkelibanneri