Lähetyksen kesäpäiviä vietetään Hyvinkäällä 14.–16.6.2019 teemalla Hyvin tehty

Kesäpäivillä on esillä erityisesti Kylväjän Itä-Aasiassa tekemä työ. Monipuolinen musiikki ja teatteriesitykset vuorottelevat lähettien kuulumisten, raamattuopetusten ja rukouksen kanssa.

Lähetyksen kesäpäivät aloitetaan Missiologisella seminaarilla, jossa asiantuntijoiden johdolla arvioidaan kiinankielisen maailman merkitystä kirkolle. Viikonlopun aikana lähettien ja työalueiden kuulumisia sekä kansainvälisten ilmiöiden arviointia rytmittävät raamatunopetus, rukous, monipuolinen musiikki, jumalanpalveluselämä sekä esittävä taide.

Koko perheen tapahtumassa huomioidaan myös lapset ja nuoret. Mukana on muun muassa Hyvinkään seurakunnan Lysti-lammas sekä kirkkoteatteri Beta, jolta nähdään näytelmät Tosi jännä pyhäkoulu ja Aapelin Pikku-Pietarin piha. Musiikissa ovat mukana muun muassa David Lyle Morris, Pietari Savolainen ja MGtH-duo.

PS Lemmetyinen Kyynel ja kiitos

Perjantai-illan päättää Metallimessu. Messussa kuullaan uusina sovituksina muun muassa Suvivirsi ja Soi kunniaksi Luojan. Messubändiä johtaa Sami Asp. Saarnan pitää Juri Veikkola, joka kuvailee Metallimessua:

– Messu on niin hevi, että yhden ihmisen piti kuolla sitä varten. Se yksi ihminen on Jeesus.

Lähetyksen kesäpäivien teemana on Hyvin tehty.

– Jeesuksen kertomassa vertauksessa (Matt. 25:21) isäntä sanoo palvelijalleen: ”Hyvin tehty! Olet hyvä ja luotettava palvelija. Vähässä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Tule herrasi ilojuhlaan!” Seurakuntaruumiissa on isompia ja pienempiä sekä näkyvämpiä ja piilossa olevia osia. Riippumatta siitä, miten miellämme oman paikkamme ja tehtävämme, saamme uskollisesti toimia Jumalan lähetyksessä, toteaa Kylväjän kotimaantyön johtaja Hanna Lindberg.

Kylväjän työtä Itä-Aasiassa painottavien Lähetyksen kesäpäivien tunnuskuvassa on itämaisittain maalattu hyvinkääläinen omenapuuerikoisuus, riippuvista oksistaan tunnettu rautatieomenapuu.

– Hyvinkää on rautatiekaupunki, josta löytyy myös rautatiemuseo, rautatieläisten oma hautausmaa ja puutarha, jossa lajike lienee kehitetty, avaa kuvan taustoja sen maalannut seurakunnan diakoni ja taiteilija Anna Rauhala.

Puu on siitä erikoinen, että siinä on sekä kukkia että hedelmiä. Suomessa ajatus tuntuu oudolta, mutta esimerkiksi Bangladeshissa kasvaa puita, joissa on ympäri vuoden yhtä aikaa kukkia ja hedelmiä. Kristitytkin saavat kantaa yhtä lailla nupullaan ja kukassa olevia kuin kypsyneitäkin hengen hedelmiä ympäri vuoden.

– Minua puhuttelee erityisesti omenapuun runko, joka voi olla hyvinkin rosoinen, niin kuin elämäkin toisinaan, mutta oksissa, jotka nekin voivat olla käppyräisiä, on uusi elämä ja toivo – ja kauniit värit.

Kesäpäivien tunnuskuvassa lukee kiinankielisin kirjaimin päivien teema Hyvin tehty.

– Jeesuksen sovitustyö on se, mikä on hyvin tehty, painottaa Hyvinkään seurakunnan lähetyssihteeri Johanna Rantalankila.

Lähetyksen kesäpäiviä vietetään Hyvinkäällä 14.–16.6.2019. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Hyvinkään seurakunta ja Lähetysyhdistys Kylväjä.

Kuva: Saija Tiilikainen

Kylvaja artikkelibanneri