”Kenties Jumala haluaa kutsua sinut lähetystyöhön, tavalla tai toisella”, haastoi Miikka Ruokanen Lähetyksen kesäpäivillä

 

Kuva: Ari Suomi

Lähetyksen kesäpäiville osallistui yhteensä noin 1700 kävijää. Eniten väkeä kokosi jo toista vuotta peräkkäin sunnuntaiaamun messu, joka täytti Hyvinkään kirkon.

Messussa saarnasi Nanjingin teologisessa seminaarissa opettava professori Miikka Ruokanen. Ruokasta on puhutellut kiinalaisten nuorten into viedä evankeliumia eteenpäin.

– Kiinalaisten oppilaitteni yksi lempikohtia on tämän pyhän Vanhan testamentin lukukappale Jesajan kutsumuksesta: ”Minä kuulin Herran äänen sanovan, kuka lähtee sananviejäksi. Ja minä vastasin: tässä olen, lähetä minut.” (Jes. 6:8) Tämä on Kiinan nuorten julistajien tunnuslause. Kiinassa raha on yhä enemmän jumalan asemassa, mutta nämä nuoret ovat päättäneet vastata Jumalan kutsuun, joka on tärkeämpi kuin ura.

Hgin rttukoulu vkot 31 ja 32 Smy

Ruokasen mukaan jokaisen maailman ihmisen oikeus on kuulla, miksi hän on olemassa.

– Hänellä on oikeus kuulla rakastavasta Jumalasta. Se on ihmisoikeus. Siellä tapahtuu suurin oikeudenmukaisuus, missä ihminen saa kuulla syntinsä anteeksi annetuiksi.

Saarna päättyi Ruokasen suoraan kutsuun lähetystyöhön:

– Jos mietit, miksi olet olemassa, mikä on elämäsi tarkoitus, kenties Jumala haluaa kutsua sinut lähetystyöhön tai kansainväliseen diakoniaan, tavalla tai toisella, haastoi Miikka Ruokanen.

– Muista Jesajan sanoja kaukaisten rantojen ihmisiä. Jumala on kutsunut sinut palvelemaan kaukaisten rantojen ihmisiä. Sytyttäköön Jumala sinussa rakkauden kaukaisten rantojen ihmisiä kohtaan. Kaukaisilla rannoilla sinulla on mahdollisuus tehdä jotakin ainutlaatuista, Jumalan asialla, evankeliumia jakaessasi. ”Tässä olen, Herra, lähetä minut.”

Päivien päätösjuhlassa kuultiin kutsuun vastanneen nuoren lähetin mietteitä. Hän on lähdössä miehensä ja pienen poikansa kanssa Etiopiaan kehitysyhteistyöhön.

– Omat suunnitelmani olivat viemässä minua ihan eri suuntaan, mutta Herra pysäytti minut ja otti omalle tielleen. Uskoon tultuani olin täynnä intoa kristinuskosta, jonka ydin, evankeliumi Jeesuksesta, oli ollut minun silmiltäni kätkettynä aikaisemmin. Minulla on paitsi halu viedä evankeliumia eteenpäin, myös halu auttaa konkreettisesti.

Lähetyskurssi oli pariskunnalle rankka, mutta hyvä ja tärkeä kokemus.

– Lähetyskurssi sekä koetteli että vahvisti lähetyskutsuamme. Kevät lähetyskurssilla oli todella haastava, mutta myös elämän antoisimpia aikoja, jolloin opimme paljon Jumalan huolenpidosta.

Marraskuussa on edessä muutto Etiopiaan, ensin kielikouluun, sitten Itä-Etiopiaan elämään lähetyselämää: kehitysyhteistyötä, seurakuntatyötä ja mahdollisesti myös taide- ja urheilulähetystyötä.

– Jännittää ja on innostunut olo, mutta samalla on toki haikeaakin lähteä ja jättää rakkaita Suomeen. Ennen kaikkea olemme kuitenkin kiitollisia, että saamme olla oikealla paikalla Herran suunnitelmassa.

Ensi vuoden Lähetyksen kesäpäiviä vietetään 12.–14.6.2020 Savonlinnassa, veden ympäröimässä kaupungissa. Seurakunnan lähetyssihteeri Sakari Seppälä toivotti kaikki juhlavieraat tervetulleiksi Savonlinnaan.

– Valmistelut ovat jo alkaneet ja odotamme, mitä Jumala savonlinnalaisille ja meille kaikille päiviin osallistujille Lähetyksen kesäpäivillä antaa. Savonlinnan viisi kappeliseurakuntaa ja naapuriseurakunnat rakentavat päiviä yhdessä. Yhteistyö kristillisten seurakuntien kesken on jo historiassa ollut paikkakunnalla vahvaa, ja toivon, että kaikki saamme nytkin olla mukana yhteistyössä palvelemassa maailmanlaajuista Jeesuksen Kristuksen kirkkoa.

Tänä vuonna Lähetyksen kesäpäivät järjestettiin Hyvinkään seurakunnan ja Lähetysyhdistys Kylväjän yhteistyönä.

 
Kylvaja artikkelibanneri