Aira Samulinille vuoden 2020 John Vikström -liikuttajapalkinto

 

Aira Samulin on toiminut Liikkuva seurakunta -liikuntakummina. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Vuoden 2020 John Vikström -liikuttajapalkinto on myönnetty Aira Samulinille. Palkinto luovutettiin tiistaina 19.1. Yle TV1:n suorassa Puoli seitsemän -ohjelman lähetyksessä.

Palkinto on hopeinen Soihtu-pokaali, jonka Aira Samulinille luovuttivat Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan puheenjohtaja, Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala sekä kirkon liikunta- ja urheilutyöstä vastaava Mikko Mäkelä.

–Tunnen vilpitöntä iloa saadessani tämän palkinnon. Olen iloisesti yllättynyt. Tanssi on saanut aikanaan paljon kritiikkiä, mutta nyt, kun se kirkon taholta huomioidaan, tuntuu erityisen hyvältä, Aira Samulin iloitsee.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Tanssissa liike ja musiikki yhdistyy. Meidät on luotu liikkumaan ja tanssi kuuluu luontaisesti kaikelle kansalle. Tanssi on parasta aivolääkettä, joka sopii kaikenikäisille, kokoisille, mielenterveysongelmaisille, muistisairaille, jokaiselle, Samulin painottaa.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Aira Samulin on koko elämänsä ajan edistänyt liikunnallista elämäntapaa, kehopositiivisuutta (jokainen ihminen on tanssiessaan kaunis) ja ajanut nuorten liikunnallisia mahdollisuuksia erityisesti tanssin keinoin. Hän on kehittänyt ikäihmisille sopivia tansseja, joita on käytetty seurakunnissa ympäri Suomen.

Aira Samulin on toiminut Liikkuva seurakunta -liikuntakummina ja vahvistanut omalla toiminnallaan kristillistä ihmiskäsitystä: meidät on luotu liikkumaan. Samulin on toiminut elämän ilon ja liikunnan lähettiläänä.

*

Kirkkohallitus on perustanut Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinnon vuonna 2014. Palkinnon myöntämisen perusteina ovat eettisten arvojen edistäminen liikunnassa ja urheilussa, kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön edistäminen, inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio liikunnassa sekä syrjäytymisen ehkäisy liikunnan ja urheilun keinoin.

Kirkon viestintä