Rakkautta yli seurakuntarajojen

 

”Uuden käskyn minä annan teille: rakastakaa toisianne. Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toisianne.” (Joh. 13: 34)

Eri kirkkokunnat ja järjestöt ovat hyvä asia. Jokainen Raamattuun nojaava yhteisö pitää esillä omalla tavallaan ja näkökulmallaan tärkeitä Raamatun totuuksia. On hyvä tiedostaa, ettei mikään kirkkokunta omaa yksin koko oikeaa oppia ja totuutta. Jumala on liian ihmeellinen käsittää täysin ja kattavasti ja me kaikki olemme jatkuvasti opintiellä. Se pitää meidät nöyränä.

Dei Neliöb. 14.11.-4.12. MJa

Vaikka eri kristillisten yhteisöjen näkemykset vaihtelevat esimerkiksi kasteesta, armolahjoista, Pyhän Hengen toiminnasta ja seurakuntarakenteesta, yksi ja ainoa keskeinen asia sitoo kaikki ja kaiken yhteen: usko Herraan Jeesukseen Kristukseen syntiemme sovittajana. Se totuus pelastaa meidän Jumalan vihalta, synnyttää meidät Jumalan perheväkeen ja avaa Taivaan portit. Ja samaan taivaaseen meidän pitäisi kaikkien mahtua.

Taivaassa ei ole erikseen luterilaisia, katolisia, helluntailaisia, vapaakirkollisia tai babtisteja. Siellä on Herraan Jeesuksen Kristuksen omia. Siis kristittyjä.

Kun Jeesus opetti opetuslapsilleen toistuvasti rakastamisen tärkeyttä, Hän ei tarkoittanut luterilaisten rakastavan vain luterilaisia. Eikä helluntailaisten helluntailaisia. Hän ei tarkoittanut, että kristittyjen keskinäiselle rakkaudelle tulisi ylitsepääsemättömiä esteitä nimeltä kirkkokunnat.

Miksi eri seurakuntaperheiden välillä on niin paljon epäluuloa ja kitkaa? Uskallan väittää, että se johtuu vain ja ainoastaan meidän lihallisuudestamme. Me rakennamme raja-aitoja, pidämme itseämme toisiamme parempina ja toitotamme oman tietomme ja uskomme verrattomuutta. Me katsomme karsaasti niihin, jotka ovat eri mieltä kanssamme eivätkä leiki meidän hiekkalaatikollamme. Me epäilemme toisia liikkeitä koska heidän meistä poikkeavat näkemykset horjuttavat omaa paremmuuttamme.

Kristuksen Henki etsii yhteyttä. Erojen sijaan Hän etsii meitä yhdistäviä asioita. Kristuksen Henki meissä ja yhteisöissämme vaikuttaa kunnioitusta ja siunaavaa asennetta.

Kun rakkaus voittaa epäluulomme, kun Henki pääsee vaikuttamaan yli lihallisuutemme, silloin Kristuksen seurakunta on kuin korjattu majakka: se loistaa kaunista valoaan pimeään maailmaan.

Julkaistu myös Yksin armosta -sivustollani.