Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Yhdysvalloissa monet pitävät Raamattua avaimena parempaan politiikkaan

 

Monet amerikkalaiset näkevät Raamatun lukemisen hyödyttävän politiikan tekemistä. Kuva: sxc.hu

Tuoreen tutkimuksen mukaan puolet yhdysvaltalaisista uskoo, että Raamatun lukeminen auttaisi poliitikkoja tekemään sivistyneempää politiikka.

Barna-tutkimuskeskuksen tekemän kyselyn mukaan puolet yhdysvaltalaisista (51%) uskoo, että politiikka olisi sivistyneempää, jos poliitikot lukisivat säännöllisesti Raamattua. Enemmistö on myös sitä mieltä (53%), että Sanan lukeminen tekisi poliitikoista tehokkaampia. Lisäksi lähes puolet aikuisista (46%) toivoi, että Raamatulla olisi merkittävämpi vaikutus yhteiskuntaan.

Barna tutkimuskeskuksen mukaan näihin näkemyksiin todennäköisesti vaikuttaa se, että useimmat amerikkalaisista uskovat Raamatun olevan pyhä kirja (80%) ja että se sisältää kaiken, mitä ihmisen tarvitsee tietää elääkseen merkityksellistä elämää (66% täysin tai osittain samaa mieltä). Nuorempi sukupolvi on kuitenkin skeptisempi. Esimerkiksi nuoret aikuiset ajattelevat vanhempaa polvea kolme kertaa todennäköisemmin, ettei Raamattu – tai Toora, Koraani ja muut pyhinä pidetyt tekstit – ole pyhä kirja. He ovat myös useammin epävarmoja siitä, pitäisikö Raamatulla olla enemmän vaikutusta politiikkaan ja epäilevät, tekeekö se siitä parempaa.

SRO Naistenpäivät neliöb. 25.-31.3.

 
artikkelibanneri Uusi Tie