Niinistö rukoilee hankaluuksissa, Haavisto pohdiskelee

Radio Dei otti selvää presidenttivaalin finalistien suhtautumisesta kristinuskoon.

Radio Dein Ajankohtaistunti kysyi presidentinvaalien toisella kierroksella kohtaavilta ehdokkailta Sauli Niinistöltä ja Pekka Haavistolta, mitä Jeesus heille merkitsee.

– Uskon Jumalaan, mutta en ole varma onko se aina se kirkossa saarnattava Jumala. Minulla on pitkä historia näiden asioiden pohdiskelussa, käyn erittäin mielelläni keskusteluja aiheesta, vastasi Pekka Haavisto Radio Dein Ajankohtaistunnin kysymykseen ehdokkaan uskonnollisesta vakaumuksesta.

Sauli Niinistö kuvasi suhdettaan uskoon seuraavasti:

Srkl urbaani

– Jeesus on Jumalan Poika. Usko ja rukous tulevat herkemmin mieleen silloin, kun on hankalaa, mutta ihminen on epäkiitollinen. Kun menee hyvin, niin nämä kysymykset tahtovat jäädä taka-alalle, muotoili Niinistö.

Ehdokkaista Sauli Niinistö kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Pekka Haavisto ei ole kirkon jäsen. Haavistolla on tästä huolimatta kirkollinen luottamustehtävä Kirkon ulkomaanavun hallituksen jäsenenä.

Radio Dein Ajankohtaistunti tenttaa ehdokkaita vielä ennen vaaleja 2.2. kuultavassa lähetyksessä. Ajankohtaistunti Radio Deissä torstaina klo 9-10, uusintana klo 13-14 ja yöllä klo 01-02.

Lue myös:

Haavisto haluaa homoavioliitot YK:n ihmisoikeuksien julistukseen

Sauli Niinistö Radio Dein tentissä: Kreikka ei selviä velastaan

• Pekka Takalo

Haavisto ei ole kirkon jäsen, silti on osallistumassa sen päätöksiin? Kuinka se on mahdollista?

Eihän voi osallistua vihreiden puoluekokouksen päätöksiinkään, jos ei ole vihreän puolueen jäsen?