Hillsong Helsinki avataan 2014

01.04.2012 09:00 Päivitetty 02.04.2012 10:27 | Ristin Voitto | RV Uutiset
Hillsong-seurakunnat ovat tulleet tunnetuiksi moderneista jumalanpalveluksistaan. Kuva Lontoon Hillsongista. Kuva: Anssi Tiittanen

Australialaislähtöinen, tällä hetkellä maailman tunnetuimpiin kuuluva helluntai-karismaattinen seurakuntayhteisö vahvistaa asemiaan Pohjoismaissa. Fredrikinkadulla sijaitseva entinen kirkko, nykyinen ravintola Dom Helsinki Discotheque muuttuu jälleen kirkoksi. (päivitetty 2.4. klo 10. Tämä uutinen on aprillipila)

Seurakuntayhteisö Hillsong perustaa uuden seurakunnan Helsinkiin. Seurakunnan avajaisia vietetään vuodenvaihteessa 2014. Suunnitelma julkistettiin lauantaina Lontoossa Hillsongin vuosittaisessa Euroopan LEAD-johtajaseminaarissa, johon osallistui seurakuntavaikuttajia maanosan eri maista.

- Kokemuksemme Tukholmasta ovat myönteisiä. Pidämme luontevana askeleena tulla seuraavaksi Helsinkiin, Lontoon Hillsongin lähetyspastori Adrian Smith valottaa.
- Helsinki sopii uuteen strategiaamme, jossa etsimme keskikokoisia metropoleja, joissa ei jo valmiiksi ole liutaa kansainvälisiä seurakuntia.

Hillsong Helsinki avataan Albertinkadulla sijaitsevaan kirkkorakennukseen, joka nykyisin toimii ravintola Dom Helsinki Discothequena.
- Olemme iloisia, että vuosia ravintolana toiminut kirkko pääsee jälleen alkuperäiseen käyttöönsä. Tärkeintä meille oli kuitenkin kirkon hyvä sijainti Helsingin keskustassa, Smith valottaa.

Hillsong on sopinut kaupoista kiinteistön omistavan Restelin kanssa. Kauppasumma on salainen. Kiinteistö siirtyy uudelle omistajalle vuonna 2013, jolloin tilassa alkaa myös mittava remontti.

Edessä rekrytoinnit

Viime vuosina Hillsong on levittäytynyt uusiin kaupunkeihin, kuten Pariisiin ja New Yorkiin. Alunperin australialaislähtöinen seurakuntayhteisö tuli tunnetuksi suosittujen ylistyslevyjen tuottajana. Kenties tunnetuin Hillsong-laulu on tunnelmallinen Hosanna.

Hillsong tarvitsee käynnistyvään Helsingin seurakuntaan paljon sekä vapaaehtoista että palkattua työvoimaa.
- Satsaamme Helsinkiin kolmen vuoden ajan kansainvälisen strategiamme mukaisesti siten, että kokoamme rahoituksen muista seurakunnista. Hillsong Helsingin ei oleteta aivan ensimmäisinä vuosina kannattavan itse itseään, Adrian Smith kertoo.

Seurakunta hakee vapaaehtoisia henkilöitä eri palvelutiimeihin, kuten evankeliointiin, ruoka-apuun, ylistysryhmiin, sekä salitekniikkaan, joka on rahallisesti yksi seurakunnan suurimpia panostuksia.

Nainen johtavana pastorina

Seurakuntaan on etsitty kevään aikana kahta perustamisprojektia koordinoivaa pastoria, joilla on kokemusta toimimisesta paitsi Suomessa myös kansainvälisessä ympäristössä.
- Oikeiden johtajien saaminen oikeille paikoille on haaste. Emme katso olevamme minkäänlaisessa etulyöntiasemassa, kun pastorit pohtivat, mihin he haluavat hakeutua töihin, Adrian Smith sanoo.

Seurakunnan ensimmäisenä johtavana pastorina aloittaa Tukholman Hillsong-seurakunnan nykyinen aluepastori April Fool.

OTA KANTAA: Tarvitaanko Suomeen uusia kansainvälisiä seurakuntia?

Kyllä Ei

Ilmoita asiaton kommentti

Aprillipila? : ) Tuo "April Fool" on loistava. : )

Vesa Siltala | 01.04.2012 12:53

Ilmoita asiaton kommentti

Teologisen keskustelun vaiettua, mistä löytyy kirkkokuntia ja niiden sisäisiä jakolinjoja yhdistävä tekijä?

Varmaakin varmempi yhteinen nimittävä tekijä on heikko huumorin taso.

Ville Hakala | 01.04.2012 22:18

Ilmoita asiaton kommentti

Olipa typerä pila. Ehdin jo ilostua "uutisesta" joka paljastuikin pilaksi. Toivon todella Hillsongin tulevan myös Suomeen, niin täälläkin olisi aitoa uskoa tekopyhyyden sijaan.

Auli Kortet | 24.05.2012 11:25