Kesäjuhlakausi käynnistyi vauhdikkaasti Lappeenrannassa

 
M18

Medialähetyspäivillä oli mukana myös kansainvälinen M18-ryhmä. Kroatiasta käsin toimiva M18 opetti RipariMission osallistujille tanssikuvioita ja esiintyi Lappeenrannan Satamatorilla. Kuva: Siru Lantta.

200 rippikoululaista tutustui matkalaukussa kulkevaan kriisiradioon ja Kroatiaan sekä tanssahteli M18-ryhmän opastuksella Medialähetyspäivien RipariMissiossa.

Hengellisten kesäjuhlien kausi käynnistyi viikonloppuna Lappeenrannassa ja Hyvinkäällä. Lappeenrannassa vietettiin Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) Medialähetyspäiviä. Päivien yhteydessä järjestettiin kaksipäiväinen RipariMissio, johon osallistui Lappeenrannan seurakunnan lähetyskasvatussihteeri Maarit Bergin mukaan noin 200 tulevan kesän rippikoululaista.

Lappeenrannan, Lappeen, Sammonlahden, Lauritsalan ja Rautjärven seurakuntien rippikoululaiset pääsivät kiertämään kolmessa pisteessä. Yhdessä pisteessä tutustuttiin matkalaukkuun mahtuvaan radiostudioon, joka voidaan luonnonkatastrofin sattuessa kuljettaa tuhoalueelle ja aloittaa nopeasti elintärkeän tiedon radiointi.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Matkalaukkuradiota esitteli Sansan yhteistyökumppani, First Response Radion kansainvälinen koordinaattori Mike Adams. Kriisiradiotyötä tehdään Aasiassa, ja suomalaisvaroin hankittuja kriisiradiopaketteja on käytössä Indonesiassa. Maa on sijaintinsa vuoksi erityisen altista aluetta luonnonkatastrofeille, kuten tulivuorenpurkauksille ja maanjäristyksille.

Sansan lähetystyöntekijä Elina Braz de Almeida, joka on muun muassa Lappeen ja Lauritsalan seurakuntien nimikkolähetti, esitteli rippikoululaisille työtään Kroatiassa. Kutinan kaupungissa Kroatiassa toimii myös kansainvälinen tanssiryhmä M18, joka paitsi esiintyi nuorille, myös opetti pieniä tanssikoreografioita.

Sansa on vahvasti mukana SAT-7:n työssä

Medialähetyspäivillä juhlittiin myös tänä keväänä 20 vuotta täyttänyttä SAT-7-satelliittitelevisiota. Sansalla on SAT-7:n palveluksessa kaksi lähetystyöntekijää, Sirpa Rissanen ja Mikael Tunér, mutta myös hiljattain eläkkeelle jäänyt David Ezzine jatkaa edelleen ohjelmien tekemistä SAT-7:lle.

– Monelle arabinaiselle SAT-7 on ainoa ikkuna ulkomaailmaan. Se voi olla hänelle ainoa mahdollisuus kuulla paitsi kristillisestä uskosta, myös oppia naisten ja lasten oikeuksista, terveydestä, ravinnosta, lapsettomuudesta ja monista muista käytännön asioista. Naisten kautta tieto välittyy lapsille, sillä koulutettu nainen kouluttaa lapsensa ja rukoileva nainen rukoilee lastensa puolesta, kertoo Sansan tuorein lähetystyöntekijä, helmikuussa SAT-7:n hankehallinnossa aloittanut Sirpa Rissanen.

SAT-7:n 20.-vuotisjuhlan juontanut Timo Reuhkala esitteli marokkolaissyntyisen David Ezzinen Sansan tunnetuimpana työntekijänä. Monet ihmiset Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa tunnistavat Davidin televisio-ohjelmista. Myös monelle Suomeen tulleelle turvapaikanhakijalle tai maahanmuuttajalle hän on tuttu tv-kasvo.

Tv-ohjaaja ja -tuottaja Mikael Tunér toimii farsinkielisellä SAT-7 Pars -kanavalla, ja lisäksi Sansalla on kanavalla kaksi niin sanottua kansallista työntekijää.

Medialähetyspäivä-ohjelmaa Radio Deissä

Sansan ja Lappeenrannan seurakuntayhtymän yhteisiä Medialähetyspäiviä saattoi lauantai-iltapäivänä seurata myös suoran nettilähetyksen välityksellä. Kuudella paikkakunnalla järjestettiin satelliittitapahtuma, jossa muun muassa katsottiin suoraa lähetystä. Satelliittitapahtumia oli Alajärven, Forssan, Kajaanin, Oulun Tuiran, Rovaniemen ja Vaalan seurakunnissa.

Radio Dei lähettää sunnuntaina koosteohjelmaa Medialähetyspäiviltä. Merja Kauppisen toimittama ohjelma kuullaan kello 16–18.

Lue lisää

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa