Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Islamistihyökkääjä iski ranskalaiseen kaasutehtaaseen – yksi ihminen mestattu

 

Poliisi ja pelastusviranomaiset ovat hälytystilassa surmaiskun kokeneen tehtaan pihamaalla Lyonin kaupungin lähistöllä.

Islamistien lippua kantanut hyökkääjä on iskenyt itäranskalaiseen kaasutehtaaseen. Iskussa on kuollut ainakin yksi ja useita on haavoittunut.

Iskun tekijä on viranomaisten mukaan pidätetty. Hänen kerrotaan olevan kolmekymppinen mies, joka on entuudestaan tuttu maan turvallisuuspalvelulle.
Medialähteiden mukaan Lyonin kaupungin lähellä sijaitsevan tehtaan läheltä on löytynyt mestattu ruumis. AFP:n viranomaislähteen mukaan tehtaan portteihin oli kiinnitetty irtileikattu pää, jossa oli arabiankielistä kirjoitusta. Toistaiseksi ei tiedetä, onko ruumis kuljetettu tehtaalle.

Paikallislehti Le Dauphiné Libérén mukaan ”uhreja on useita”, ja hyökkääjä tai hyökkääjät olisivat toimineet terroristijärjestö Isisin nimissä.
Tämän hetken tietojen mukaan iskun tekijä pääsi sisälle tehtaaseen ja räjäytti useita pommeja. Isku tapahtui noin kello kymmenen paikallista aikaa.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve ilmoitti matkustavansa paikalle välittömästi. Pääministeri Manuel Valls on puolestaan määrännyt tehostamaan kaikkia Rhone-Alpesin alueen tärkeiden kohteiden vartiointia. Presidentti François Hollande aikoo lähteä EU:n huippukokouksesta takaisin Ranskaan terrori-iskun vuoksi.
Iskun kohteeksi joutuneen kaasualan yrityksen Air Productsin toimipiste sijaitsee Saint-Quentin-Fallavierissa Lyonin kaakkoispuolella.

Radio Dei seuraa tilannetta.

(STT-AFP–Reuters/Radio Dei )

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)