HS: Siionin laulut on tällä hetkellä ladatuin mobiilisovellus Suomessa

 

Torniossa on juuri vietetty Suviseurojen avajaisia. Suurtapahtumassa lauletaan nyt uudistetusta Siionin laulut –kirjasta. Kuva: suviseurat/kuvapalvelu

Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen Siionin laulut -sovellus tuottaa Suomessa enemmän kuin seuranhakupalvelu Tinder tai Supercellin suosituin peli.

– Kysyntä Siionin laulujen mobiilisovellukselle on ollut koko ajan tasaista ja se on ollut vuosikausia yksi ladatummista sovelluksista Suomessa, kertoo Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen julkaisupäällikkö Ari-Pekka Palola.

Hän arvelee piikin johtuvan osin siitä, että pitkään työstetty Siionin laulujen uudistettu laitos on vihdoin valmistunut.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Uudistettu laulukirja on virallisesti otettu käyttöön paraikaa käynnissä olevissa Suviseuroissa Torniossa.

Tavanomaisesti hengelliset sovellukset eivät myy enemmän kuin mobiilipelit.

Vanhoillislestadiolaisten laulukirja on tuottavimpien sovellusten kärkipaikoilla niin Android-sovelluksena kuin iTunesissa. Mobiiliin tilattava 15 euron hintainen laulukirjasovellus sisältää SRK:n kustantaman Siionin laulujen uudistetun kokoelman ja Suomen evankelisluterilaisen kirkon virsikirjan.

Palola uskoo, että mobiilisovelluksesta kiinnostuneiden kokonaismäärä on noin sadantuhannen kieppeillä. Hän muistuttaa, että iso osa heistä on kaiken lisäksi diginatiiveja, alle 17-vuotiaita nuoria.

Kysyntä ilahduttaa häntä, koska Siionin laulujen mobiiliversio on nimenomaan uskonnolliseen käyttöön. Siinä ei ole mitään viihdeulottuvuutta.

Siionin laulujen uudistettu kokoelma on vanhoillislestadiolaisten virallinen laulukirja. Uusina lauluina mukana ovat mm. Kunniaasi ylistämme, Jumalan luona kaikuu ja Tämän päivän, Herra, vielä. Siinä on lähes 400 hengellistä laulua. Edellinen kokoelma hyväksyttiin SRK:n kokouksessa vuonna 1976. Nykyinen uudistyö alkoi vuonna 2008.

Siionin laulujen ja virsien kokoelmaa on käytetty vuodesta 1916. Lestadiolaisuudet alkoivat julkaista muutamia omia laulua sisältäviä lauluvihkosia jo 1870-luvulla. Herännäisten eli körttiliikkeen virsikirjan Siionin virsien ensimmäinen laitos ilmestyi sen sijaan 1790. Se oli suomennettu Ruotsin herrnhutilaisten laulukirjasta.

Lähde: Helsingin Sanomat