Armontäyteinen ilta käynnisti Hengelliset syventymispäivät

 

Jippu tulkitsi väkevästi. Kuva: Petri Vähäsarja.

Jippu loi konsertillaan Temppeliaukion kirkkoon hartaan tunnelman.

Hengelliset syventymispäivät käynnistyivät tänään Helsingissä. Suomen Raamattuopiston vuosittaisen päätapahtuman teema on tällä kertaa Turvapaikka.

Päivät avasi puhellaan Raamattuopiston toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Moni etsii ajassamme turvapaikkaa, koska moni menettää paljon. Raamatussa varsinainen turvapaikka on Jumala itse, ja sitä haluamme näillä päivillä kirkastaa, Vartiainen totesi.

Musiikin ja puheiden vuorotteluun rytmitetyssä illassa piti todistuspuheenvuoron myös Botswanan luterilaisen kirkon pappi ja Raamattuopiston vapaaehtoistyöntekijä David Titus. Hän kertoi menettäneensä viime keväänä yllättäen Botswanassa asuvan sisarensa.

– En nähnyt häntä hänen lyhyen sairasjaksonsa aikana, enkä päässyt edes hautajaisiin. Se oli tuskallista.

– Sain kuitenkin täällä Suomessa paljon tukea ystäviltäni ja perheeltäni. Kiitän Herraa heistä, Titus sanoi.

Hän liitti aiheensa myös tapahtuman teemaan.

– Me kaikki uskomme, rukoilemme ja toivomme pääsevämme lopulliseen turvapaikkaan, jossa ei ole sotia, eikä sairautta. Siellä ketään ei myöskään arvioida ihonvärin perustella.

– Tiedän varmasti, että sisarenikin on tässä turvapaikassa Jumalan luona, Titus totesi.

Raamattuopiston rehtori Juha Vähäsarja tulkitsi puheessaan kuuluisan Suojelusenkeli-maalauksen merkityksiä.

– Jeesus asetti lapsen uskon malliksi aikuisille, ei siis toisin päin, niin kuin usein ajatellaan sanomalla, että lapsi ei voi uskoa. Usko ei olekaan aikuisen rationaalista uskoa, mutta yhtä kaikki, se on Pyhän Hengen synnyttämää ja aitoa uskoa Jeesukseen. Saihan Johannes Kastajakin Pyhän Hengen äitinsä kohdussa.

Suojelusenkelilaulun ja -taulun suuri teema on turvallisuus. Kaiken myrskyn, eksyneisyyden, pimeyden, vaaran keskellä lepäävä enkelin tuoma turvallisuus. Sitähän mekin janoamme, siitähän mekin tahtoisimme niin kipeästi olla varmoja, Vähäsarja sanoi.

Hän totesi, että turvallisuuteen pääsee lopulta aivan yksinkertaisesti.

– Kun huudat Jeesusta avuksi, turvaudut ristillä kuolleeseen ja ylösnousseeseen Vapahtajaan ja olet varmasti hänen suojassaan. Kun huudat avuksi Jeesuksen nimeä, ei kukaan voi sanoa sinulle, ettetkö saisi olla Jumalan rakas lapsi. Siihen ei kenelläkään ihmisellä ole valtaa.

Illan päätteeksi Jippu veti spektaakkelimaisella esiintymisellään ja hartaudellisilla puheenvuoroillaan yleisön hiljaiseksi.

– Meillä on oikeus olla rikki Jumalan edessä, sanoi Jeesuksen rististä ja sovintoverestä julistanut laulajatar.

Illan toinen musiikkivieras oli kauniita lauluharmonioita esittäneet Ossi ja Eve.

Hengelliset syventymispäiviä vietetään vielä huomenna perjantaina Temppeliaukion kirkossa. Lauantaina ja sunnuntaina tapahtuma jatkuu Johanneksenkirkossa ja sen ympäristössä. Katso ohjelma täältä

 
Artikkelibanneri perussanoma