Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Apulaisvaltakunnansyyttäjä pyytää esitutkintaa perussuomalaisen afrikkalaiskirjoittelusta

 

Olli Sademies

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske pyytää esitutkintaa perussuomalaisten Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutetun Facebook-kirjoittelusta.

Olli Sademies kirjoitti toukokuussa yhteisöpalvelu Facebookissa, että Afrikasta saapuvien lapsimäärä pitäisi rajoittaa kolmeen, vaikka se edellyttäisi pakkosterilisaatiota afrikkalaisille miehille.

Kirjoittelu ei johtanut jatkotoimiin perussuomalaisissa. Myöskään poliisi ei päättänyt aloittaa esitutkintaa Sademiehen kirjoituksista. Tutkintapyynnön asiasta teki valtakunnansyyttäjänvirastoon yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä.

SEKL Neliöb. 25.-31.3. MJa

Sademies on eläköitynyt Helsingin poliisilaitokselta rikostutkijan tehtävästä. Perussuomalaisten riveissä hän on ajanut muun muassa maahanmuuton rajoittamista ja kehitysavun leikkauksia.

Sademies kävi keväällä eduskuntavaalikampanjaa perussuomalaisten ehdokkaana Helsingin vaalipiirissä. ”Valtion tärkein tehtävä on kansalaisten turvallisuudesta ja hyvinvoinnista huolehtiminen, joten leikkaukset on aloitettava maahanmuuton ja kehitysavun tapaisista maailmanparannusmenoista”, Sademies linjasi vaaliohjelmassaan.

(STT/Radio Dei)

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)