Onko viini viisasten juoma?

 

 

Kun suomalaiset asiantuntijat taannoin arvioivat alkoholin ominaisuuksia EU:n kemikaaliselvityksessä, tulokset salattiin (HS 19.9.2015). Kyseessä on niin paha myrkky, että se sai suomalaistutkijoilta CMR-myrkkyluokituksen. Tämä tarkoittaa, että alkoholi aiheuttaa syöpää, vaurioittaa perimää ja vaikuttaa sukupuoliseen kehitykseen.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Kun suomalaistutkijat ehdottivat EU:ssa alkoholille CMR-luokitusta, päätettiin, ettei koko arviointia tehdä. Ei silloin, eikä tänäkään päivänä (HS).

Helsingin Sanomat jatkaa: Kaikkia muita kemikaaleja koskevien sääntöjen mukaan alkoholi on niin vaarallista, että sitä ei saisi kuluttajille myydä.

Jos viranomaiset olisivat järkeviä ja johdonmukaisia ja soveltaisivat alkoholiin lisäaineiden turvallisuusmääräyksiä, he kertoisivat ihmisille totuuden. Viiniä saisi nauttia teelusikallisen ja olutta ruokalusikallisen päivässä. Alkoholin palamistuote, asetaldehydi, aiheuttaa 25% pelkästään maha-suolikanavan syöpätapauksista lukuisten muiden haittojen ohella. Yhteiskunnalle aiheutuu alkoholista vuosittain useiden miljardien menot.

Miksi totuutta ei kerrota?

EU:ssa tuotetaan ja kulutetaan valtaosa maailman alkoholijuomista. Kyseessä on myös valtava vientiteollisuuden ala. Alkoholia kohdellaan maataloustuotteena. Pörssinoteeratut alkoholiyhtiöt, joiden rinnalla vaikkapa Stora Enso ja UPM ovat pelkkiä nakkikioskeja, lobbaavat poliitikkoja miljoonilla euroilla vuosittain. Heillä on omat ostetut ”asiantuntijansa”, jotka ylläpitävät myyttiä viinin terveysvaikutuksista. Kun olin 1994-5 sosiaali- ja terveysministeriön työryhmässä tekemässä nykyistä alkoholilakia, minullekin tarjottiin 2 viikon tutustumismatkaa Ranskan viinintuotantoalueille. Se ei houkutellut, sillä olin jo asunut viinialueella 7 vuotta ja opiskelin siellä lääkäriksi.

Kirroosia ovista ja ikkunoista

Viinialueella juotiin tuolloin 20 litraa absoluuttista alkoholia aikuista kohden vuodessa. Vatsatautien poliklinikalla, missä työskentelin, ovista virtasi sisään 35-40 vuotiaita keltaisia, laihoja ja mustelmilla olevia naisia. Yksi silmäys riitti diagnoosiin. Kun heiltä kysyi: käytättekö alkoholia, vastaus tuli nopeasti: jamais, ei koskaan. Alkoholi tarkoittaa Ranskassa tislattua tuotetta. Nämä naiset eivät ehkä koskaan olleet edes humaltuneet, mutta olivat juoneet 15-20 vuotta tasaisen tappavaan tahtiin puoli pulloa punaviiniä päivässä maidon asemesta. Naiset sietävät alkoholia miehiä huonommin. Tässä ei ole mitään demokratiaa, eikä feminismi auta.

Suomi, eikä Ranska, johtaa nykyään naisten maksakirroosiin kuolleisuustilastoja Euroopassa. 1960 luvulla humalainen nainen oli Suomessa harvinaisuus, nyt jokapäiväinen näky Toki myös miespotilaita oli runsaasti ja tämän vuoksi maksansiirtoja ei ollut voimavaroja tehdä. Tuolloista tilannetta kuvaa, että lääkärin kotikäyntilaukussa oli stetoskoopin lisäksi Sengstaken-Blakemore letku, jolla ruokatorven suonikohjuista verta oksentaville annettiin ensiapua. Ruokatorvi vaurioituu myös yli 16% juoman kulauttamisesta. ”Lämmin tunne” rinnassa konjakkiryypyn jälkeen viestittää pintasolukon vauriosta.

Suomi on ohittanut Ranskan ja Italian kirroosien määrässä

Vielä 1960 luvulla, kun kulutus maassamme oli alle 4 litraa absoluuttista alkoholia vuodessa, maksakirroosi oli harvinaisuus. Nyt tapauksia on tuhansia ja olemme vasta nähneet jäävuoren huipun, sillä tauti tulee viiveellä. Kun meillä on diabeteksen aiheuttamaa rasvamaksaa sadoilla tuhansilla ihmisillä, ja pian miljoona diabeetikkoa, seuraukset tulevat olemaan katastrofaaliset. Rasvamaksan tulehduttamiseen ja sitä seuraavaan kirroosiin riittää monille 2-3 siideriä tai keskiolutta päivässä noin 5 vuoden ajan.

Miksi alkoholia juodaan?

Alkoholismi johtuu alkoholista. Asia ei ole sen monimutkaisempi. Perinnöllinen taipumus on lisäksi olemassa. Jos isä on alkoholisti, pojalla on kuusinkertainen riski alkoholisoitua. On mahdollista, että jopa 90% väkivaltarikoksien takia vankilassa istuvista miehistä kärsii tyyppi II alkoholismista. He hoitavat geneettistä serotoniinin vajaustaan alkoholilla, mistä seuraa matala verensokeri laskuhumalassa, väkivaltakäytös ja muistin menetys.

Alkoholi on tehokas anksiolyytti, ahdistuksen poistaja

Sen vaikutus on nopeampi kuin diatsepaamin. Se on kuitenkin varsin huono lääke. Laskuhumala on ensimmäinen vieroitusoire ja sietokyky kehittyy nopeasti. Tämä tarkoittaa, että saman vaikutuksen saamiseksi on juotava jopa nelinkertainen määrä. Tässä vaiheessa alkoholin käyttäjä on joutunut ansaan. Hän ei useinkaan uskalla lopettaa, sillä vierotusoireet voivat olla kammottavat ja hoitamattomina kuolleisuus niihin on jopa 10% luokkaa. Tästä johtuvat myös myrkytyskuolemat. Kun on tottunut neljään päivittäiseen Koskenkorvapulloon ja vapautuu vankilasta parin kuukauden pakkoraittiuden jälkeen, vanha annos on tappava, sillä toleranssi on menetetty!

Viini maitokauppaan?

Tästä seuraisi Ranskan tragedian toistuminen Suomessa. Ranskalaiset ovat läksynsä oppineet ja siellä enää vain joka viides juo viiniä ja vain yhden lasillisen. Suomessa pari sukupolvea kärsisi tällaisen päätöksen jälkeen valtavasta kirroositulvasta ennen kuin järki voittaisi. Tätä ei todellakaan kannata kokeilla. Siitä seuraisi myös Alkon konkurssi, sillä puolet sen katteesta tulee viinistä. Totta kai kaupan lobbarit himoitsevat tätä katetta ja heidän äänekkäät ja tosiasioista mitään tietämättömät poliittiset kätyrinsä haluavat kansan tankkaavan Pirkka – punaviiniä ja Rainbow – valkoviiniä.

Viini ei ole viisasten juoma

Suomessa miljoona suurkuluttajaa juo 70% maassamme käytetystä alkoholista. Mikäli he selviävät hengissä eläkkeelle, joka toinen heistä tulee vähintäänkin lievästi dementiksi.